Dit is de laatste kippenvlees uit de vriezer en ik heb daar geroosterde kip met milde saus van gemaakt. Ik heb trouwens geen glutenvrije hoisinsaus gevonden. Er was wel een bij AH te koop, maar daar zat tarwemeel in. Daarom heb ik honing gebruikt in dit recept. De saus smaakt zoet. Dit is trouwens een Indonesisch recept. Ook geen moeilijk recept. Het is lactose- en eivrij. Serveer het met rijst of mie en met groenten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kilo kipdrumsticks
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
¼ theelepel gemalen vijfkruidenpoeder (te koop bij elke supermarkt)
1 eetlepel ketjap manis
3 eetlepel honing (normaal gesproken wordt er hoisinsaus gebruikt, maar omdat dit niet glutenvrij te koop is heb ik daarvoor honing gebruikt)
100 ml water
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en een ovenschaal
Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en laat dit 15 minuten staan.
Verhit de olie en haal de koekenpan van het vuur en roer de knoflook, ketjap, vijfkruidenpoeder en de honing door.
Schep 1 eetlepel van dit mengsel in een kom en roer er 2 eetlepels water bij.
Meng het er goed doorheen en marineer de kipdelen voor 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Laat de stukken kip uitlekken in een vergiet en leg ze in een ovenschaal.
Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven en overgiet de kip daarna met het resterende water.
Bak nog eens 10 minuten.
Haal de kip uit de oven en bestrijk aan de bovenkant met de helft van het overgebleven honingmengsel.
Zet het weer terug in de oven voor 5 minuten, keer dan de kipdelen om en bestrijk ze met de rest van het honingmengsel en zet de schaal weer voor 5 minuten in de oven.
Schakel de oven uit en laat het 5 minuten staan.
Serveer met wat rijst of mie en wat groenten.
Bron: aangepast recept