Gerookte forelpaté is heerlijk om als broodbeleg te gebruiken of om te serveren op toastjes bij een feestje.
Ik heb in dit recept geen zout gebruikt, omdat de gerookte forel al zout genoeg smaakte. Mocht jullie het wel flauw smaken, voeg dan zout naar smaak toe.
In dit recept staat dat er sap van een halve citroen gebruikt moest worden. Ik had sap van een hele citroen toegevoegd, want ik vond dat dat de smaak van de paté meer ophaalde en net even iets meer diepte aan de paté gaf.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij.
Voor 8-10 personen
Ingrediënten:
2 gerookte forellen (verpakt, in de supermarkt)
200 gram lactosevrije roomkaas
2 eetlepels fijngehakte verse dille
Sap van een halve citroen
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel zoete paprikapoeder
versgemalen zwarte peper naar smaak
partjes citroen, voor erbij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: 2 schalen, vork en lepel, schaaltje met deksel om te bewaren
Bereiding:
Breek de forel in stukjes en doe deze in een schaal.
Prak de vis met een vork grof.
Pak de andere schaal en klop hierin de roomkaas met een vork tot hij zacht is.
Voeg de gerookte forel (houd wat achter om later wat stukjes op de paté te leggen) toe en meng alles goed door elkaar.
Roer de fijngehakte dille en het citroensap erdoor en breng op smaak met de andere kruiden.
Proef de paté of het genoeg gekruid is.
Zet de paté tot gebruik in de koelkast.
Haal de paté tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Serveer de paté met glutenvrije toastje of met geroosterd glutenvrije brood en geef er partjes citroen bij.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Lijkt me verrukkelijk!