Gerookte aubergines met een dressing van bosuitjes en chilipepers

Dit is een Vietnamees recept. Het is licht pittig van smaak. Met de chilidipsaus krijg je een iets pittige combinatie. Serveer dit met gekookte rijst. Het is een overheerlijk recept.

Tip: als je een vegetariër of veganist bent, dan kan je de vissaus vervangen door ketjap Asin en wat water.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 aubergines
2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
2 rode chilipepers, in dunne ringen gesneden
handje vol verse basilicumblaadjes
2 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel geroosterde gemalen pinda’s
voor erbij: chilidipsaus

Voorbereidingstijd: ongeveer 6-8 minuten
Bereidingstijd aubergine: ongeveer 20-30 minuten
Bereidingstijd dressing: ongeveer 3-5 minuten
Verder nog nodig: bakplaat, koekenpan, plastic zak, schaal, keukenmachine

Bereiding:
Spoel de aubergines schoon onder de kraan en dep ze droog.
Leg ze op een bakplaat en zet ze onder de gril.
Keer geregeld de aubergines om, zodat de aubergines zacht aanvoelen en de schil makkelijk los te trekken is (zwart is geworden).
Leg de aubergines even in een plastic zak zodat hij nog goed kan zweten.
Houd de aubergines bij de steel vast en verwijder de schil onder de kraan.
Knijp zachtjes het overtollige water uit het vruchtvlees, verwijder de steel.
Scheur of snijd het vruchtvlees in repen en leg deze in een schaal.
Verhit de koekenpan met wat olie en bak hierin de bosuitjes voor ongeveer 5-8 minuten.
Haal de koekenpan van het vuur en voeg de chilipepers en de vissaus, basilicumblaadjes en wat zout toe.
Giet de dressing over de aubergines.
Rooster in de koekenpan de pinda’s en maal ze grof in de keukenmachine.
Strooi wat pinda’s over de aubergines.
Serveer de aubergines met rijst en chilidipsaus.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.