Gemberpasta

Dit is een Indiaas recept en het wordt gebruikt in het recept Kippilaf. Het is eigenlijk een dunne gemberpasta en heel erg simpel om te maken. Verder maar weinig te vertellen, het smaakt naar gember (hoe kan dat ook anders). Wil je een kleinere hoeveelheid maken, dan is de hoeveelheid water wat je gebruikt hetzelfde als de hoeveelheid gember. Namelijk 50 gram verse gember en 50 ml water.
gemberpasta

voor ongeveer  125-150 ml

Ingrediënten:
125 gram verse gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
125 ml water

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: potje met deksel, keukenmachine of blender

Bereiding:
Schil de gemberwortel en snijd ze in kleine stukjes.
Doe de stukjes in de keukenmachine of blender en maal ze tot moes.
Voeg als draaiende het water toe, totdat het een dunne pasta is geworden.
Giet het over in een potje met deksel.
Deze pasta kan een maand in de koelkast worden bewaard.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.