Ik kijk veel kookprogramma’s. Hoe kan het ook anders aangezien koken een van mijn vele hobby is. Daarom krijg je ook veel ideeën en tips mee tijdens kookprogramma’s. Ik zag een keer iemand gemalen porcini over risotto strooien. Hij vertelde dat als je een potje gemalen porcini in de (delicatesse)winkel koopt je best veel voor moet betalen, maar dat het heel erg makkelijk is om het zelf te maken. Want waarom duur betalen als je het ook zelf goed kunt maken, toch?
voor 30 gram
Ingrediënten:
30 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (is een paddenstoelensoort)
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: ½ minuut
Verder nog nodig: goed afsluitbaar potje, (mini) keukenmachine of koffiemolen
Bereiding:
Doe de gedroogde eekhoorntjesbrood in de keukenmachine of koffiemolen en maal de eekhoorntjesbrood
heel erg fijn.
Schep alles over in het potje en sluit het goed af.
Serveertip: strooi wat porcini over risotto of een omelet.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl