Gele paprikacrème

Een overheerlijke crème voor op of bij het brood. Ik heb dit bij sauzen en bij broodbeleg recepten geplaatst, want je kunt dit als broodbeleg of als dipsaus of als pastasaus eten. Ik heb dit recept lactosevrij gemaakt, maar mensen die geen problemen hebben met lactose kunnen in plaats van kokosroom, gewone kookroom gebruiken. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept. Het smaakt heerlijk met brood en met pasta.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 gele paprika’s, ontzaad en in grote stukken gesneden
1 grote ui, grof gesneden
1 prei, grof gesneden
1 knoflookteentje, fijngehakt
20 ml water
1 eetlepel olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
600 ml groentebouillon (600 ml heet water + 1 blokje groentebouillon)
100 ml kokosroom (6 eetlepels geraspte kokosblok en 100 ml water) of gewone kookroom
70 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas
40 gram boter
60 gram bloem
scheutje olie

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en paar minuten
Verder nog nodig: 2 kookpannen, staafmixer of keukenmachine, diepvriesdoos om te bewaren

Bereiding:
Doe de paprika, ui, knoflook en prei in een grote pan en voeg er water, olie, zout en peper bij.
Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat het zo zachtjes aan gaar stoven.
Controleer met een vork of de paprika gaar is.
Als de paprika gaar is, zet je het vuur uit en pureer de groenten met een staafmixer of keukenmachine.
Zet het even apart.
Pak een andere pan en zet het op het vuur.
Doe de boter en de bloem al roerend in de pan en laat deze wat kleur krijgen.
Voeg al roerend beetje bij beetje de groentepuree en de groentebouillon toe.
Voeg dan de (kokos)room toe en roer alles nog eens goed door elkaar.
Draai het vuur uit en breng de paprikacrème met olijfolie en geraspte Parmezaanse of belegen kaas op smaak.
Serveer dit met geroosterd brood*.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrij brood

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Gele paprikacrème

    1. Het neigt meer naar een saus dan smeerbaar spul. Ik had eigenlijk verwacht dat het iets dikker zou zijn. Als je het iets dikker wilt hebben, zou je er wat maïzena in kunnen doen.

Laat een reactie achter op Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.