Gekruiden frikadellen

Ook dit is een Indonesisch gerecht. Vertaalt wil het woord frikadellen niets anders zeggen dat het ‘gehakt’ is. Ik heb rundergehakt gebruikt, maar gebruik het soort gehakt wat je lekker vindt. Dit gerecht is geschikt voor kinderen die niet van scherp eten houden.
Het smaakt, mede dank zij de bamboereepjes echt naar een Indonesisch gerecht. De gekruide frikadellen smaken heerlijk.
gekruide frikadellenvoor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 grote witte ui, fijngesneden
3 knoflookteentjes, uitgeperst
1 ei
glutenvrije paneermeel (wat je altijd gebruikt als je gehaktballen maakt)
200 ml bouillon
100 gram peultjes, schoongemaakt (puntjes eraf en de draad verwijderen)
½ blik bamboereepjes, uitgelekt
maïzena en water om de saus in te dikken
boter om in te bakken (olie mag natuurlijk ook)
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: braadpan, zeef voor de bamboereepjes

Bereiding:
Maak de gehaktballetjes met het ei, de glutenvrije paneermeel, zout en peper.
Doe de boter in de braadpan en fruit de uien en de knoflook tot de ui glazig beginnen te worden.
Doe de gehaktballetjes erbij en giet de bouillon erbij.
Voeg de peultjes en de bamboereepjes erbij en roer voorzichtig alles goed door elkaar.
Breng alles even aan de kook en zet dan het vuur laag en laat het geheel gaar stoven.
Om de saus te binden maak je een papje van maïzena en water en dat voeg je bij de gehaktballetjes.
Roer alles goed door elkaar zodat de saus kan inbinden.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.