Gekruide kikkererwten

Dit is een redelijk gezonde snack. De kikkererwten worden gefrituurd en na afloop gekruid. Het kruidenmengsel wat ik gebruikt heb is een pittige mengsel, maar je kunt natuurlijk altijd een eigen kruidenmengsel bedenken. De kikkererwten zijn warm en koud goed te eten. Ze smaken wel ietjes melig, maar dat komt dan ook omdat kikkererwten veel zetmeel bevatten.
Ook zonder kruidenmengsel of zout smaken ze ook goed. Je proeft dan goed de nootachtige smaak van de kikkererwten.
voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 grote blik kikkererwten, uitgelekt en drooggedept
¼ theelepeltje gemalen cayennepeper
¼ theelepeltje gemalen zoete paprikapoeder
¼ theelepeltje zout of zout naar smaak
olie om in te frituren

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Uitlektijd kikkererwten: 30 minuten
Bereidingstijd: meerdere keren 4 minuten per portie
Verder nog nodig: schaal, zeef, frituurpan of wol, keukenpapier, satéstokje, opscheplepel

Bereiding:
Maak het blik open en giet de kikkererwten in een zeef.
Spoel de kikkererwten onder de lopende kraan schoon, totdat er geen schuim meer afkomt.
Laat de kikkererwten nu 30 minuten uitlekken.
Dep na 30 minuten de kikkererwten helemaal droog.
Zet de frituurpan aan of zet de wok op het vuur en doe ongeveer 5-6 cm olie in de wok en breng de olie op temperatuur (controleer dat met het satéstokje: als je die er insteekt en het begint te borrelen, dan is de olie heet zat).
Doe een handvol kikkererwten in een soeplepel en laat de kikkererwten langzaam in de olie vallen (kijk uit met de hete spetters).
Laat nu de kikkererwten nu al roerend 4 minuten frituren.
Na 4 minuten schep je de kikkererwten met een opscheplepel (klik) uit de olie en laat de kikkererwten uitlekken op een stuk keukenpapier.
Ga zo door met de resterende kikkererwten.
Als alle kikkererwten gefrituurd zijn, doe dan alles in een schaal en strooi er de paprikapoeder, cayennepeper en zout er over en serveer de kikkererwten direct.
De gekruiden kikkererwten zijn warm en koud lekker om te eten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.