Gekookte asperges met Hollandaise of Hollandse saus

Dit is een basisrecept voor de mensen die nog nooit asperges hebben gekookt. Je kunt asperges op verschillende manier serveren, maar ik heb ze geserveerd met de klassieke Hollandaise of Hollandse saus (klik). Deze saus is een iets bewerkelijk recept, maar het is zeker de moeite waard om het te maken. De combinatie asperges en de Hollandse saus is om te smullen.

Tip: Kies een iets te kleine pan voor het koken van de asperges, waardoor ze schuin komen te staan en de toppen, die anders veel te gaar worden, net boven water blijven.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2 kilo asperge
snufje zout
2 theelepels suiker
Hollandaise of Hollandse saus (klik)

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Verder nog nodig: aspergepan of een gewone kookpan

Bereiding:
Verwijder de harde ondereinden van de asperges en schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop
naar beneden dun af.
Laat de kop gewoon zitten.
Zet een pan met water op het vuur samen met het zout en de suiker en breng het aan de kook.
Leg de asperges in de pan en kook de asperges in 35-45 minuten op een niet al te hoog vuur.
Als de asperges gaar zijn, haal ze dan uit de pan en laat ze even wat uitlekken in een vergiet waar ze
bijna rechtop kunnen staan.
Zorg er wel voor dat de koppen heel blijven.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.