Gekonfijte citroen en sinaasappelzestes

Gekonfijte citroen en sinaasappelzestes is eigenlijk heel erg makkelijk om zelf te maken. Het voordeel is dat je dan precies weet wat er in zit. Suiker en de schil van een citroen of sinaasappel.
Wel is het aan te raden om biologische citroenen en sinaasappelen te gebruiken. Daar zit wat minder gif op. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
Een tip wat je met het overgebleven citroen/sinaasappelsuikerwater kan maken: maak er limonadesiroop (klik) van.

voor ongeveer 5-8 gram

Ingrediënten:
3 biologische citroenen of sinaasappelen
180 gram suiker
12 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig:
bakplaat met bakpapier, steelpan

Bereiding:
Trek met een zesteur lange, dunne sliertjes van de citroen of sinaasappelen af en pers
daarna het sap uit de citroen.
Doe de zestes met het sap, de suiker en het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
Draai het vuur laag en laat ze vijf minuten zachtjes pruttelen.
Neem de pan van het vuur.
Leg op de bakplaat een vel bakpapier en spreid de zestes naast elkaar uit.
Laat ze afkoelen en opdrogen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.