Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Hoe simpel kan een snack of een hartig gebakje zijn. Omdat wij de vriezer aan het leeg eten zijn en ik een aardig voorraadje glutenvrij bladerdeeg in bezit had, heb ik een snack annex gebakje gemaakt met abrikozenjam, geitenkaas, ei en bladerdeeg.
Weinig ingrediënten dus, maar oooo zooo lekker. 😀
voor 6 personen
Ingrediënten:
1 rond geitenkaasje met honing (te koop bij AH), in stukjes gesneden
1-2 eetlepels abrikozenjam
glutenvrij bladerdeeg (ik heb Consenza bladerdeegplakjes gebruik)
1 ei
Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten (zie de gebruiksaanwijzing verpakking)
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg (hij moet kunnen buigen zonder te breken).
Leg een eetlepel geitenkaas in het midden van het bladerdeegplakje en schep hierop 1 of 2 theelepels abrikozenjam op.
Vouw het bladerdeeg naar binnen.
Breek een ei in een schaaltje en klop het los.
Smeer het bladerdeeg in met wat ei.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten (zie de gebruiksaanwijzing van de verpakking),
Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
Serveer ze na de 5 minuten direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact.
Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie of galactosemie.