Gehaktballetjes in tomatensaus en gegratineerd met kaas is een makkelijk recept om te maken. Je maakt de gehaktballetjes zoals je ze altijd maakt. Dan maak je de tomatensaus en daar doe je de gehaktballetjes in. Je laat het 20 minuten zachtjes pruttelen. Als dat klaar is, dan schep je het in een ovenschaal. Daar doe je kaas over en dan zet je hem voor 10 minuten onder de gril of totdat de kaas goudbruin is. De saus samen met de gehaktballetjes smaken heerlijk. Ook zonder kaas smaakt dit recept goed.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesnipperd
olie
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
chilipoeder
2 eetlepels grof gehakte peterselie
100 gram geraspte kaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan en een ovenschaal
Bereiding:
Maak de kleine gehaktballetjes zoals je dat gewend bent.
Snipper de ui en de knoflook.
Voeg wat olie in de hapjespan en fruit daarin de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en breng dit aan de kook.
Bestrooi met zout en chilipoeder naar smaak en roer alles goed door elkaar.
Doe de gehaktballetje bij de saus en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dat de gehakte peterselie toe en roer dit goed door de saus.
Schep de gehaktballetjes met de saus in een ovenschaal en bestrooi dit met de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal voor 10 minuten onder de gril tot de kaas begint te smelten en goudbruin kleurt.
Lekker met rijst, pasta, aardappelen of gewoon met brood.
Bron: aangepast recept