Dit is een simpel en makkelijk recept om bijvoorbeeld doordeweeks te maken. Het is een éénpansgerecht voor 4 personen. Eigenlijk heb ik maar weinig te vertellen over dit recept. De smaak is verrassend zoet en lekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram glutenvrije macaroni (ik had volkoren macaroni van Pure & Free)
250 gram champignons
250 gram kastanjepaddenstoelen
500 gram rundergehakt
1 grote ui, grof gesnipperd
6 tomaten, in stukjes gesneden
500 ml groentebouillon (halve liter water + 1 bouillonblokje)
2 eetlepels tomatenpuree
¼ theelepel versgeraspte nootmuskaat
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde bonenkruid
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te roerbakken
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 10-17 minuten
Verder nog nodig: braadpan of grote hapjespan
Bereiding:
Doe wat olie in de braadpan en roerbak de ui en het gehakt totdat het gehakt bruin is.
Voeg dan de champignons en paddenstoelen toe en roer dat goed door het gehakt heen.
Doe dan de tomatenblokjes en de 500 ml groentebouillon erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg de kruiden erbij en als laatste voeg je de de macaroni erbij en roer alles even goed doorelkaar.
Zodra de bouillon begint te koken, zet je het vuur zacht en leg je de deksel op de pan en laat het voor 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
Bron: aangepast recept