Gegrilde wintergroenten met kaas

Dit is een ovengerecht, het is vegetarisch en het is lekker. Het is een complete maaltijd die je serveert met wat extra geraspte belegen of oude kaas. Links op de foto staat het klaar om in de oven gezet te worden en rechts op de foto staat het klaar om gegeten te worden.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel tijm
½ theelepeltje cayennepeper of pikante paprikapoeder
½ theelepeltje zeezout
3 kleine rode of witte uien
2 venkelknollen
8 kleine of 4 grote aardappels, geschild
8 worteltjes of 1 grote winterpeen
½ knolselderij, geschild
150 gram geraspte kaas

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, bakpapier, schaal, aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
In een grote schaal 3 eetlepels olie, koriander, cayennepeper of pikante paprikapoeder en zeezout door elkaar roeren.
Uien pellen en in kwarten snijden.
Van venkel stengels en stronkjes afsnijden, eventueel stugge buitenste bladeren verwijderen en knollen in parten snijden.
Aardappels, worteltjes of winterpeen en knolselderij in grove stukken snijden.
Aardappels en groenten door de knoflookolie scheppen.
De groenten tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor op 200 graden. De bakplaat bekleden met bakpapier.
Groentemengsel goed door elkaar scheppen en gelijkmatig over de bakplaat verdelen.
Nog ietsje extra olie er overheen gieten.
Groenten in het midden van de oven zetten en in 90 minuten goudbruin en gaar roosteren, af en toe omscheppen.
Groenten uit de oven nemen en onder aluminiumfolie warm houden.
Geroosterde groente op warme borden scheppen en eventueel een stuk geroosterd brood of iets anders er bij leggen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.