Gegrilde venkel op bladerdeeg

Gegrilde venkel op bladerdeeg is een overheerlijke snack of een maaltijd als je het samen met een salade eet. Het is een iets bewerkelijk recept, maar heel goed te doen qua tijd. Zodra de venkel klaar is in de grill moet de venkel snel afkoelen.
Bij mij duurde dat iets van 20 minuten. In deze 20 minuten heb je de gelegenheid om het kaasmengsel te maken. Je kunt de bladerdeeg alvast klaar leggen op de (tweede of je hebt je bakplaat al vrijgemaakt van de bakpapier met venkel) bakplaat en insmeren met de kaas. Zodra de venkelplakjes zijn afgekoeld leg je op elk plak bladerdeeg een plak venkel.
Afmaken met wat zout en peper naar smaak. Dan afbakken in de oven en 5 minuten laten afkoelen en dan smullen maar. De gegrilde venkel op bladerdeeg kunt je bijvoorbeeld serveren als een snack op een feestje of je eet ze met een salade.

gegrilde venkel op bladerdeegvoor 6-8 personen

Ingrediënten:
2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
85 gram Gruyère kaas, geraspt
100 gram lactosevrije roomkaas (als je geen lactose-intolerantie hebt, gewone roomkaas)
2 theelepeltjes gedroogde oregano
¼ theelepeltje gemalen chilipoeder
1 citroenzest
een lap glutenvrije bladerdeeg van ongeveer 5 bij 13 cm en anders 2 lappen (ik had glutenvrij bladerdeeg van ‘Lieke is vrij’ gebruikt)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten (zie de beschrijving van de verpakking)
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, schaaltje
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Meng de kaassoorten in een schaaltje en doe daar de oregano en chilipoeder bij en meng alles goed door elkaar.
Zet de kaas even in de koelkast.
Snijd de venkel in dunne plakken en leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Smeer de venkel in met olie en strooi er zout en peper over.
Zet het onder de grill (200 graden) tot de venkel lichtbruin zijn of zacht zijn geworden.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Leg de venkel op bakpapier even op een andere plek als je maar 1 bakplaat hebt.
Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat.
Leg op de bakplaat zoveel als mogelijk een plakje bladerdeeg.
Smeer op elk bladerdeegplakje wat van de kaasmengsel en leg daarop een plakje venkel (of meer als het kleine stukjes zijn).
Laat de randen vrij van de kaas.
Bak nu de bladerdeeg met kaas en venkel in een voorverwarmde oven voor 20-25 minuten.
De gegrilde venkel op bladerdeeg is klaar als het bladerdeeg goudgeel is gekleurd.
Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
Serveer het met een salade of eet het als een snack.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.