Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Deze maand ga ik op de Mexicaanse toer. Ik begin met een iets een bewerkelijk recept. Je moet namelijk alle courgetteschijfjes apart grillen. Als je niet zo grote grillpan hebt, dan ben je wel een tijdje bezig. Ik was zeker iets van een half uur kwijt. Mocht je wel een grote grillpan hebben, dan is de grilltijd uiteraard korter. Mocht dat niet het geval zijn en je moet meerdere keren grillen, houdt dan de gegrilde courgetteschijfjes warm met wat aluminiumfolie. Wij hebben dit gerecht gegeten met gekookte rijst, maar je kan dit gerecht ook gewoon als salade eten. De geitenkaas kan je trouwens goed vervangen door b.v. door soja mozarellakaas (wel opletten of dit glutenvrij is). Ik had het trouwens niet met geitenkaas gegeten, maar gewoon met Hollandse belegen kaasblokjes. Dat smaakte ook erg goed.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
4-6 grote dikke courgettes, in schuine plakken gesneden
olie om in te vetten
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
100 gram geitenkaas (of mozzarella sojakaas) Let op dat dit wel glutenvrij is!
1-2 knoflookteentjes, fijngehakt of grof geraspt
olie om te bakken
30 gram pijnboompitjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: grillpan, koekenpan, schaaltje
Bereiding:
Smeer de plakken courgettes in met olie en bak ze in een hete grillpan voor plusminus 2-3 minuten aan beiden kanten.
De courgettes moeten wel gaar zijn, maar moeten ook stevig blijven.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit in een koekenpan wat olie en rooster de pijnboompitjes tot ze net bruin beginnen te worden.
Schep de pijnboompitjes uit de koekenpan en doe ze tijdelijk in een schaaltje.
Zet het vuur onder de koekenpan uit en verhit de gehakte of geraspte knoflook in de koekenpan.
Schep wat gegrilde courgettes op een bord.
Verkruimel de geitenkaas boven de courgettes en schep er wat gebakken knoflookstukjes over.
Maak het geheel af met wat pijnboompitjes.
Serveer het met rijst en vlees of als een salade.
Bron: aangepast recept