Gegratineerde Venkel

Dit hadden we gisteren gegeten: gegratineerde venkel, gemaakt met 2 soorten kaas. Wij hebben het gegeten met aardappelpuree. Dit recept is wel iets bewerkelijk, maar dat is zeker de moeite waard. Het is namelijk een zeer smakelijk recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 venkelknollen
200 gram belegen kaas, in plakjes gesneden
150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
handje glutenvrij paneermeel
olijfolie
versgemalen peper
zout naar smaak

Voor de saus:
½ liter kookwater
50 gram boter
50 gram glutenvrije bloem
versgemalen peper
vleugje nootmuskaat
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten en eventueel nog 3-5 minuten onder de gril voor een goudbruin kleurtje.
Verder nog nodig: ovenschaal, een sauspannetje en een kookpan

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de venkelknollen schoon, was ze en snijd ze in repen.
Kook ze gaar in water met wat peper en zout.
Laat ze uitlekken, maar bewaar het kookwater voor de saus en laat de venkel afkoelen.
Smelt voor de saus de boter in een pannetje.
Roer er eerst de bloem en dan ½ liter kookwater door en voeg vervolgens de peper, nootmuskaat en het zout er doorheen.
Leg in een ovenschaal een laag venkel, bedek ze met plakjes kaas, bestrijk ze met saus en bestrooi die met Parmezaanse kaas.
Maak nieuwe lagen in dezelfde volgorde en eindig met Parmezaanse, gevolgd door paneermeel.
Giet er een straaltje olie over het gerecht heen en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Als je een goudbruin kleurtje wilt hebben, zet dan de ovenschaal voor nog eens 3-5 minuten onder de gril.
Dien het heet op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.