Geglazuurde Japanse kipreepjes

Dit is een makkelijk recept om te maken. Je moet alleen oppassen dat de kipreepjes niet te hard worden omdat het te lang wordt gebakken. De smaak is goed en lekker. Heerlijk als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of gewoon als een snack te eten.
voor 4 personen

Ingrediënten:
4 kippenborstfilet, in reepjes gesneden
1 bosuitje in de lengte gesneden of gescheurd
1 eetlepel olie

Ingrediënten glazuur:
90 ml glutenvrij sojasaus
90 ml rijstwijn of sherry
3 eetlepels suiker

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 11-12 minuten
Verder nog nodig: steelpannetje, koekenpan

Bereiding glazuur:
Doe in het steelpannetje de sojasaus, rijstwijn en de suiker.
Kook het geheel al roerende zachtjes 3 minuten, totdat de suiker is opgelost.
Zet het dan even apart.

Bereiding kipreepjes:
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes in 3 minuten lichtbruin.
Giet dan de glazuur over de kipreepjes.
Bak de kipreepjes onder af en toe keren in 5 minuten, totdat de glazuur bijna is verdampt.
De kipreepjes zijn klaar als ze goed geglazuurd en gaar zijn.
Serveer de kipreepjes met rijst en garneer ze met bosuitjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.