Dit is een makkelijk recept om te maken. Je moet alleen oppassen dat de kipreepjes niet te hard worden omdat het te lang wordt gebakken. De smaak is goed en lekker. Heerlijk als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of gewoon als een snack te eten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 kippenborstfilet, in reepjes gesneden
1 bosuitje in de lengte gesneden of gescheurd
1 eetlepel olie
Ingrediënten glazuur:
90 ml glutenvrij sojasaus
90 ml rijstwijn of sherry
3 eetlepels suiker
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 11-12 minuten
Verder nog nodig: steelpannetje, koekenpan
Bereiding glazuur:
Doe in het steelpannetje de sojasaus, rijstwijn en de suiker.
Kook het geheel al roerende zachtjes 3 minuten, totdat de suiker is opgelost.
Zet het dan even apart.
Bereiding kipreepjes:
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes in 3 minuten lichtbruin.
Giet dan de glazuur over de kipreepjes.
Bak de kipreepjes onder af en toe keren in 5 minuten, totdat de glazuur bijna is verdampt.
De kipreepjes zijn klaar als ze goed geglazuurd en gaar zijn.
Serveer de kipreepjes met rijst en garneer ze met bosuitjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl