Geglaceerde worteltjes uit de oven met honing en citroen

Vandaag heb ik een ovengerecht gemaakt: Geglaceerde worteltjes uit de oven met honing en citroen. Het is een overheerlijk recept. Wel ietsje bewerkelijk, maar het is zeker de moeite waard om dit een keertje te maken. De worteltjes smaken zoet en omdat er zeezout en peper opzit heb je ook een hartige kant bij dit recept. Goed te combineren met bijvoorbeeld een stoofpot.

voor 4 personen

Ingrediënten:
750 gram bospeen
50 gram boter
1 eetlepel olie
2 theelepel suiker
zeezout
versgemalen zwarte peper
wat grof gehakte bladpeterselie

Ingrediënten voor de glaceerlaagje:

2 eetlepels honing
2 eetlepels water
4 theelepels citroensap
5 gram boter

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: kookpan, steelpannetje en een braadslee
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding worteltjes:
Maak de worteltjes schoon onder de kraan.
Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit in een braadslee de boter met wat olie in een voorverwarmde oven van 100 graden tot de boter begint te kleuren.
Voeg de worteltjes toe, schep ze goed om en bestrooi ze met wat zeezout, versgemalen zwarte peper en de suiker.
Zet de braadslee weer terug in de oven voor 15 minuten.

Bereiding glaceerlaagje:
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng alles aan de kook.
Laat het geheel 1 minuutje zachtjes pruttelen tot er een lichte siroop ontstaat.
Voeg de siroop toe aan de worteltjes.

Zet de braadslee weer terug in de oven voor 15 minuten tot de honing is gekarameliseerd.
Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.