Dit is een recept wat binnen 1½ uur klaar is. Het recept is vanwege de kipvulling niet eivrij. Het is een smakelijk recept. Ook de kipvulling smaakt er erg goed bij. Serveer de kip met de sjalotjes en gekookte groenten en aardappelen.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
1 kip van 1½ kilo
kipvulling met salie en appel (klik)
50 ml olie
100 gram zachte boter
12 sjalotjes, geschild
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 eetlepel gehakte verse majoraan of ½ eetlepel gedroogde majoraan
1 eetlepel gehakte verse salieblaadjes
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 20-25 minuten
Bereidingstijd: totaal 75 minuten
Verder nog nodig: braadslee, kom om kruidenboter te maken
Oven voorverwarmen: 1ste keer bakken 180 graden en de 2de keer bakken op 190 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak eerst alle kruiden grof en meng ze in een kom met het zachte boter.
Voeg zout en peper toe en meng alles nog een goed door elkaar.
Smeer de kip in met de kruidenboter.
Schep ook paar eetlepels in de binnenholte van de kip.
Maak de sjalotjes schoon en leg ze rondom de kip in de braadslee.
Giet er wat olie overheen en zet de braadslee met kip in de oven op 180 graden voor 30 minuten.
Haal na 30 minuten de braadslee uit de oven en laat het even afkoelen voor 15 minuten.
Schep dan de kipvulling met salie en appel in de kip.
Verwarm ondertussen de oven naar 190 graden.
Zet de braadslee met kip weer terug in de oven en bak de kip in 40 minuten helemaal gaar.
Bedruip de kip af en toe met het vocht wat in de braadslee in gelopen.
Haal na 40 minuten de braadslee uit de oven en laat het voor 5-10 minuten even staan.
Serveer de kip met gekookte groenten en aardappelen.
Bron: aangepast recept