Gebonden ossestaartsoep

Ik had al een tijd zin in deze soep. Ik heb niet eens gekeken of er een glutenvrije versie van te koop is. Eigengemaakte soep is toch altijd het lekkerste. Daarom heb ik in diverse kookboeken zitten kijken en heb ik 1 recept gevonden. Dit recept heb ik gemaakt. Ik heb het recept wel aangepast. Hij smaakt erg lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1½ liter bouillon van ossenstaart (klik)
2 middelgrote rauwe aardappelen
1 afgestreken eetlepel boter
25 gram bloem
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels sherry
vers gehakte peterselie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: soeppan

Bereiding:
Zeef de bouillon.
Schil de aardappelen en snijd ze in zeer kleine dobbelsteentjes.
Bak deze in boter licht aan en strooi er de bloem bij.
Laat de aardappelen en bloem onder voortdurend roeren in de praktisch droge soeppan bakken en
giet er dan geleidelijke de bouillon bij.
Blijf goed roeren, boven een laag vuur tot de soep licht bindt.
Voeg de azijn toe.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen en door de aardappel nog wat na binden.
Voeg dan de sherry toe en laat de soep daarna niet meer koken.
Strooi er vers gehakte peterselie over.
Snijd wat vlees van de staart in kleine stukjes en voeg dit nog toe aan de soep.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.