Gebakken rijst met roerei

Dit is een simpel rijstgerecht. Het past bij de zoetzure eend (klik) recept en het smaakt lekker. Dit is een vegetarisch recept, maar je kunt er ook gekookte garnalen bij doen. Mocht je een notenallergie hebben, dan laat je de sesamolie weg en gebruikt je gewone olie.

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram rijst (koken volgens verpakking)  – 400 gekookte rijst is ongeveer 150 gram ongekookte rijst
75 gram diepvries doperwten
3 eieren, losgeklopt
2 eetlepels olie
1-2 eetlepels soja- of tamarindesaus
1 eetlepel geroosterde sesamolie (of gewone olie als je een notenallergie hebt)
versgemalen witte peper

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Verder nog nodig: wok, pan om de rijst te koken, schaaltje voor de eieren, bord

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit een wok op hoog vuur en doe hierin de olie.
Giet de losgeklopte eieren erin en laat ze 1-2 minuten stollen.
Beweeg de pan kort en roer het ei met een lepel door de pan zodat het roerei wordt.
Schep het roerei op het bord en zet het even apart.
Doe de doperwten in de wok en roerbak dit minder dan 1 minuut.
Voeg de rijst toe en roerbak tot alle rijstkorrels los zijn.
Schep het roerei bij de rijst en breng de rijst op smaak met soja- of tamarindesaus, sesamolie, versgemalen witte peper en dien de rijst direct op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.