Voor vandaag heb ik gebakken rijst met kip en groene curry gemaakt. Het is een Thais recept. Het recept is al lactosevrij en glutenvrij, dus ik hoefde er helemaal niets aan te veranderen. Dat was makkelijk. Behalve dit recept is er ook een recept voor de groene curry (klik) kruidenmix. Mocht je geen glutenvrije groene curry kunnen vinden, dan kan je het zelf maken. De kafir lime blaadjes kan je bij AH kopen. Daar heb je producten van The Blue Elephant te koop waaronder de gedroogde kafir lime blaadjes, maar je kan ze uiteraard ook bij de Aziatische toko’s kopen. De gebakken rijst met kip en groene curry recept is niet eivrij. Ik zou ook niet zo gauw weten hoe je in dit recept de eieren kan vervangen. Het is trouwens geen scherp of pittig recept. Dit recept is snel gemaakt en het smaakt verrukkelijk.
voor 2 personen
Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in hele kleine blokjes gesneden
100 gram (diepvries) doperwten
2 bosuitjes, fijngehakt
450 gram gekookte rijst
2 eieren
1 eetlepel groene curry (klik)
2 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten of 1 minuut als je kant en klare gesneden kipblokjes koopt.
Bereidingstijd: ongeveer 6 minuten
Verder nog nodig: wok
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes of stukjes
Verhit de olie in de wok en voeg de currypasta er bij en roerbak dit 1 minuut.
Voeg de blokjes kip toe en roerbak 2 minuten.
Breek de eieren boven de wok en roer tot ze bijna gaar zijn.
Voeg een voor een de overige ingrediënten toe en roerbak tussendoor steeds kort.
Serveer het gerecht heet of koud.
Bron: aangepast recept
De link naar de groene currypasta werkt niet, maar met de zoekfunctie kon ik het recept wel vinden.
Ik heb de link aangepast. Bedankt voor het melden. 🙂