Gebakken pastapudding

Dat was een hele lange tijd terug dat ik een recept had geplaatst. Zelf de computer schrok zich rot toen ik hem weer opstarten. Hij had er duidelijk geen zin in, maar na paar keer ‘weet-ik-veel-handelingen’ gedaan te hebben deed de computer het weer normaal. Pff…

Gebakken pastapudding wilde ik een keertje maken, want wie denkt er nu aan om met pasta een dessert/toetje te maken. Ik niet.
Dit Italiaanse recept leek me heerlijk en qua smaak is dat het ook. Wel heb ik wat in het recept de ingrediënten aangepast, want in het oorspronkelijk recept werd veel te veel boter gebruikt.

Denk nu niet dat bij dit recept de pasta zacht blijft.
Nee, de slierten die er bovenuit steken worden hard en knapperig. Ik vond dat eigenlijk iets tegenvallen. Ik denk dat dat komt omdat pasta eigenlijk altijd zacht is. Maar los van dat de tagliatelle hard en knapperig is, smaakt het dessert wel lekker.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor veganisten (de boter vervangen door olie of een veganistische boter gebruiken en vegetariërs.

gebakken pasta saladevoor 4 personen

Ingrediënten:
100 gram glutenvrije tagliatelle (ik heb het merk Semper gebruikt)
4 eetlepels rozijnen of krenten
40 gram lactosevrije (room)boter of margarine (Wajang margarine is lactosevrij)
2 eieren
100 gram fijne suiker
scheutje olie
mespuntje gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen kaneel
geraspte schil van 1 biologische citroen
enkele druppels vanille-extract
ter decoratie: poedersuiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige ovenschaal, kookpan om de pasta voor te koken, steelpannetje, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 190 graden (heteluchtoven) of 210 elektrische oven

Bereiding:
Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking.
Giet het af en zet het apart.
Smelt de boter of margarine in het steelpannetje.
Smeer de ovenschaal goed met de gesmolten boter in en zet het even apart.
Pak een beslagkom en meng hierin de eieren, suiker luchtig en schuimig.
Klop kaneel, nootmuskaat, geraspte citroenschil, vanille-extract bij de rest van de gesmolten boter en meng dit goed doorelkaar.
Voeg de kruidenmengsel bij de eieren en klopt het goed doorelkaar.
Schep de tagliatelle en de rozijnen door het eigermengsel en giet het in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de voorverwarme oven voor 35-40 minuten tot het knapperig en goudbruin is geworden.
Laat het lichtje afkoelen.
Bestrooi voor het serveren wat poedersuiker over de pastapudding.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.