Het is al een tijdje dat je bij AH verse makreelfilets kan kopen. Ik had eigenlijk alleen gerookte makreel gegeten en was best nieuwsgierig naar hoe verse makreel smaakte.
Daarom had ik al een hele tijd terug verse makreel gekocht. Alleen vergat ik het om het op tijd te maken en we aten op dat moment net iets anders. Daarom heb ik het maar snel in de vriezer gelegd. Dit is *oeps* twee keer gebeurd.
Voor dit recept leek me het beter om verse makreelfilets te gebruiken en het was bijna weer zover. Gelukkig zag ik het nu wel op tijd liggen en direct iets van gemaakt. Dat is dit recept geworden.
Gebakken makreel met een zomerse salade is een simpel recept om te maken. Het is inclusief de voorbereiding binnen 15 minuten klaar.
De makreel smaken heerlijk en samen met de salade heb je een heerlijk lunchmaaltijd of als je er nog gebakken aardappelschijfjes bij geeft een complete én gezonde avondmaaltijd.
voor 4 personen
Ingrediënten:
8 verse makreelfilets of 4 hele makrelen met kop
30 gram boter
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Eventueel serveren met wat partjes citroen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten (5 minuten per kant)
Verder nog nodig: grote koekenpan
Bereiding:
Bestrooi de makrelenfilet met zout en peper.
Doe de boter in de koekenpan en verhit deze.
Zodra de boter gesmolten is leg je de makreelfilet in de koekenpan.
Bak nu elke kant 5 minuten.
Maak ondertussen de zomerse salade (klik).
Serveer nu op elk bord 2 filets en schep er wat zomerse salade bij.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl