Het heeft een tijdje geduurd voordat er weer een nieuw recept geplaatst werd, maar hier is weer een nieuw recept. Het is een visrecept: Gebakken forel met amandelen. De vis is binnen 10 minuten klaar. Het mooie van forel is, is dat er weinig graten in zitten. Je kan het vlees zonder problemen los halen. De graten blijven gewoon liggen. Of je pluk de graten er even tussen uit. Dat gaat heel erg makkelijk. Het sausje is beurre noisette. Zie hier (klik) voor uitleg van de beurre noisette (wel eventjes naar beneden scrollen). Alleen zitten er hier geschaafde amandelen bij. Bestrooi de vis ruim met zout en peper, maar wees zuinig met zout bij de beurre noisette. Controleer goed dat de vis gaar is. De vis smaakt samen met het sausje heerlijk. Lekker met groenten en aardappelen, rijst of pasta.
voor 2 personen
Ingrediënten:
2 forellen, schoongemaakt en opengesneden
2 eetlepels glutenvrije bloem
60 gram boter
2 eetlepel olie
30 gram amandelschaafsels
2 eetlepels citroensap
zout naar smaak
versgemalen peper
1 eetlepel gehakte peterselie, plus wat extra blaadjes voor de garnering partjes of schijfjes citroen voor er bij
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: viskoekenpan of een grote koekenpan
Bereiding:
Was de vis onder de kraan en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
Bestuif de vis aan beide kanten en de binnenkant van de vis en bestrooi de vissen met heel veel zout en peper.
Verhit de koekenpan en doe de helft van de boter en 2 eetlepels olie in de pan.
Laat de boter/olie heet worden en leg de forellen in de pan en bak ze ongeveer 4 minuten per kant of totdat ze goudbruin zijn en gaar zijn.
Draai ze voorzichtig om en laat de forellen zo veel mogelijk liggen.
Controleer de vis of ze gaar zijn door voorzichtig 1 kant van de vis op te tillen.
De vis is gaar als het vlees van binnen ondoorzichtig is of dat de rugvin zonder moeite loskomt.
Haal de forellen uit de pan en leg ze op een voorverwarmde bord.
Bedek ze eventueel met aluminiumfolie en zet ze in een warme oven of plek.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan en doe de amandelen erin en roer ze totdat ze goudgeel zijn.
Voeg de citroensap en de gehakte peterselie erbij en breng het op smaak met zout en peper (wees hier voorzichtig met het zout).
Roer tot de saus warm is en schenk de saus over de vis en garneer het met paar blaadjes peterselie en een partje of met een citroenschijf.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl