Gebakken biefstuk kerala

Dit is een recept uit India. Het is licht pittig en erg lekker. Het is een complete maaltijd. Want er zit groenten en een aardappel in. Mocht het te weinig zijn, dan kan je er ook rijst bij serveren. Het smaakt erg lekker. Lekker pittig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 aardappel, in kleine blokjes
350 gram biefstuk, in dunne plakjes
2 grote uien, in ringen
3 tomaten, in stukjes
60 gram verse of diepvries doperwten
60 ml runderbouillon
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gembersap (rasp een verse gember van 5-6 cm en knijp daar het vocht uit)
2 eetlepels tomatenpuree
½ eetlepel sojasaus
1 theelepel chilipoeder
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
olie om te frituren

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok en frituur, keukenpapier

Bereiding:
Zet de frituur aan op 180 graden.
Frituur de aardappelblokjes goudbruin en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en doe ze in een kom.
Roer de knoflook, de zwarte peper en het gembersap erdoor.
Verhit in een wok wat olie en bak het vlees vlug op een hoog vuur gaar Houd het vlees warm.
Temper het vuur en bak de uienringen goudbruin en haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Doe de bouillon, tomatenpuree, sojasaus, het chilipoeder en citroensap in de wok en kook alles op een middelhoog vuur.
Voeg dan de uienringen toe en bak ze 3 minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes en de doperwten toe.
Roer alles goed door elkaar en laat alles nog eens 1 minuut koken.
Voeg het vlees en de aardappelblokjes toe en schep alles goed door elkaar tot het goed warm is.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gebakken biefstuk kerala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.