Gebakken banaan op zijn Thais gemaakt

Een overheerlijk en simpel gerecht. Je gebruikt hier geen bakbananen maar gewone bananen. Zorg er wel voor dat ze eetbaar zijn, dus zeker geen groene bananen gebruiken. Ik heb dit recept 2 keer gemaakt. De eerste keer had ik plakjes (van ongeveer 2 cm) gesneden, maar deze waren veel te dun. De plakjes vielen van zachtheid uit elkaar. Daarom heb ik de tweede keer de banaan in 4 grote stukken gesneden en dat gaat goed. De stukjes worden zacht, maar vallen niet uit elkaar. De gebakken bananen smaken trouwens erg lekker en het recept is heel erg makkelijk om te maken. Heb je geen palmsuiker in huis, gebruik dat gewoon witte basterdsuiker of als je geen gevoelige coeliaak bent, bruine basterdsuiker.
voor 4 personen

Ingrediënten:
4 verse eetbare bananen (1 banaan per persoon)
40 gram boter
4 flinke eetlepels palmsuiker of gewone suiker
sap van 2 citroenen
4 eetlepels kokosmelk

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, dessertschaaltjes

Bereiding:
Zet alle ingrediënten klaar voor gebruik.
Pel de bananen en snijd ze in 4 grote schuine stukken.
Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de stukken banaan totdat ze goudbruin zijn.
Strooi de suiker over de banaanstukken tot de suiker is opgelost en de siroop is ingedikt.
Schep de gebakken banaan in dessertschaaltjes en knijp wat citroensap over de stukken heen.
Sprenkel wat kokosmelk erover en serveer het nog warm.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.