Gâteau savoie

Gâteau savoie is een zoete cake en niet echt droog. In het kookboek raden ze het aan om het op dezelfde dag op te eten. Volgens mij is dat echt geen probleem, omdat het een hele lekkere luchtige caketaart is. Kinderen zullen het lekker vinden.

voor 10 personen

Ingrediënten:
250 gram fijne kristalsuiker
5 eieren
2 eetlepels water
snufje zout
100 gram aardappelmeel
100 gram bloem

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: ronde bakblik, bakpapier
Oven voorverwarmen: 190 graden

Bereiding:
Doe de suiker in de kom van de mixer en doe er één heel ei bij.
Splits de overigen eieren en doe de dooiers ook in de kom; bewaar de eiwitten.
Doe er een eetlepel water en het zout bij en klop dit 1 minuut tot het mengsel wit is geworden.
Pak een andere kom en klop de eiwitten stijf.
Doe het dooiermengsel erbij en meng nog 30 seconden totdat alles goed gemengd is.
Zeef de bloem en het aardappelmeel in de kom en klop alles goed door elkaar heen.
Smeer een ronde cakevorm in van 20 cm hoog en doe het mengsel hierin.
Bak de taart 40 à 50 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.
Controleer dit d.m.v. een satéstokje of breinaald.
De taart is gaar als het stokje schoon er uit komt.
Plaats de taart op een rooster en laat hem afkoelen voor u hem serveert.
Bron: Mijn mixer maakt koken makkelijk

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.