Gâteau au coco

Gâteau au coco is een Marokkaanse kokostaart. Ik had vandaag zin in iets zoets. Omdat ik geen snoep of koek in huis had, moest ik het zelf maken. Ik zou eerst koekjes bakken, maar toen dacht ik dat ik dit recept nog zou maken voor mijn receptensite. Dus ook maar gelijk gedaan. Het meeste werk bij dit recept is het splitsen van de eieren. Soms gaat dat in één keer goed en soms ook weer niet. Hier gaan 6 eieren in. Verder moet je dan nog 250 ml sinaasappelsap uitpersen. Bij mij waren dat 6 sinaasappelen. Je zou verwachten dat de taart erg zoet zou smaken, maar dat valt wel mee. Hij is erg lekker van smaak. Eigenlijk smaakt het naar meer. Is dus zeker een recept om vaker te maken. Wat ook opvallend is, is dat deze taart niet droog is. In dit recept wordt geen bloem of zelfrijzend bakmeel gebruikt.

voor 10 personen

Ingrediënten:
250 gram gedroogde en geraspte kokosnoot
250 ml vers geperst sinaasappelsap
300 gram suiker
4 eetlepels olie
6 eieren, gesplitst

Voorbereidingstijd: 20 minuten, plus rusttijd
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: ronde springvorm
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Meng in een kom de geraspte kokos met het sinaasappelsap en laat dit 20 minuten staan totdat de kokos zacht is.
Voeg dan de suiker, olie en dooiers toe en meng dit door elkaar.
Klopt de eiwitten stijf in een andere vetvrije schaal en vouw ze door het kokosmengsel.
Giet het beslag in een ingevet rond cakeblik en bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Stort de taart terwijl hij nog warm is ondersteboven op een schaal, het romige eimengsel dat naar de bodem is
gezakt zal zich dan door het gebak verspreiden.
Bron: De Joodse keuken van Claudia Roden

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.