Gastenboek

Welkom op het gastenboek van het Glutenvrij Kookhoekje.

Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten.
‘Het oorspronkelijke gastenboek is inmiddels verwijderd. De berichten die er al stonden zijn allemaal overgezet.
De data komen om die reden dan ook niet overeen met de werkelijke datum’.

125 thoughts on “Gastenboek

  1. Dag Renske, ik ben aan het googlen omdat onze dochter ongeveer voor een derde van de voedingsstoffen allergisch blijkt te zijn; gluten, haver, voor kippenei, citroen, lijnzaad etc etc. Voor zuivel niet! Ik ben me nu aan het verdiepen in wat ze wel en niet kan eten maar dat is een heel gepuzzel…….en daarbij is zij met haar 15 jaar een hele overtuigde vegetariër!
    Mij vraag is aan jou waar ik ei bijvoorbeeld door kan vervangen in verschillende recepten ( poffertjes , brood, koekjes…etc)
    Alvast dank voor het meedenken!
    Groet Marianne

  2. Ik zie bij je recepten ook asperges staan en bloemkool en ui….? Mijn dochter moet gluten en lactose vrij eten maar mag dit allemaal niet hebben? Zij eet volgens FODMAP?

    1. Dag Bettina,
      Gelukkig heb ik ook andere recepten (zonder asperges en bloemkool/broccoli) op mijn site staan die wel voldoen aan het fodmap dieet. Ui kan je natuurlijk ook weg laten uit het recept, behalve dan bij uiensoep. 😉

  3. Hoi Renske,
    Wij hebben vrienden uitgenodigd die glutenvrij en lactosevrij moeten eten. Nu wou ik even informeren of zij de Italiaanse champignonroomsaus mogen eten .
    Alvast dank

    1. Hallo Raets,

      Ja, dat kan. Dit recept is glutenvrij en lactosevrij en geschikt voor iemand die glutenvrij en lactosevrij moet eten.

      Gr. Renske

  4. Hallo renske,
    Wat een prettige site heb jij gemaakt voor mensen met een glutenintolerantie. Ik heb zelf al enkele jaren coeliakie en ben nu op zoek naar recepten die tevens vegetarisch zijn en ook lekker en maakbaar. Dat ziet er in jou ” kookboek” goed uit. Ik ga gauw aan de slag.
    Margreet

  5. Hoi Renske,

    Ik wil je even laten weten dat ik dit een hele leuke en bovendien informatieve site is!! Ik ben een beetje aan het experimenteren met gluten-vrij zeg maar. Ik heb dikwijls klachten na het eten van brood, dan krijg ik last van gasvorming…..Ik was op zoek naar vervanging voor brood en kwam zo op deze site terecht. Bovendien wil ik ook vegetarisch gaan eten.

    Dank je wel voor deze mooie site en ga vooral zo door!

    hartelijke groetjes, Mieke

  6. Hallo Renske, wat een prachtige site, ik word hier helemaal blij van. Zelf ben ik ook een kook gek. Ik heb meer kookboeken dan leesboeken. Maar de informatie die hier staat is te gek. Vooral de blz. Over tips en weetjes. Hartelijk dank hier voor ik ga hem opslaan als mijn favoriete site. Groetjes Erica.

  7. Zelf geen glutenintolerantie maar binnenkort wel een kennis die en dergelijke allergie heeft en komt eten. Na zoeken deze site gevonden, informatief en bovenal smakelijke gerechten die ik graag zonder uitzondering mijn gasten presenteer.

  8. Hallo
    Sinds twee weken weet ik dat ik al jaren lactose-en glutenintolerant ben.
    Na een aangepast dieet is mijn opgeblazen buik al veel verbeterd.
    Maar wat een opluchting uw site te ontdekken. Ik kook heel graag en ben daarom blij met je recepten.
    Een vraagje, mijn nicht met hetzelfde probleem bakt speltbrood. Is spelt dan glutenvrij?
    Marc

    1. Hallo Marc,

      Ondanks wat sommige zeggen, spelt is niet glutenvrij en daarom ook niet geschikt voor mensen die coeliakie hebben.
      Ook mensen met een tarweallergie reageren ook niet altijd goed op spelt.

      Wat is spelt?
      Spelt is een oertarwe. Voor verdere uitleg verwijs ik je naar deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spelt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.