Gastenboek

Welkom op het gastenboek van het Glutenvrij Kookhoekje.

Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten.
‘Het oorspronkelijke gastenboek is inmiddels verwijderd. De berichten die er al stonden zijn allemaal overgezet.
De data komen om die reden dan ook niet overeen met de werkelijke datum’.

123 thoughts on “Gastenboek

  1. Weet u hoe ik glutenvrije en lactosevrije vanillepudding kan maken?
    Daar ik vroeger altijd puddingpoeder vanille of chocolade gebruikte ( voor de intolerantie )weet ik niet met wat ik dat moet vervangen.
    alvast bedankt voor eventuele reacties.

    1. Vanillepudding zou je als volgt kunnen maken: Als je b.v. 100 ml sojamelk gebruikt, dan snijd je een vanillepeul open en haal je het merg eruit. Deze doe je bij de sojamelk en je voegt er dan nog iets van (gokje) 50 gram suiker (of meer als je van zoet houdt) bij. Hoe gek ook: een vleugje zout (zout verdiept de smaak). Dit breng je aan de kook en laat je iets van 5 minuten zachtjes pruttelen (de vanille moet opgenomen worden door de melk). Je mengt in een apart schaaltje 1 eetlepel water met een flinke schep maïzena, even goed oplossen en dit bij de pudding doen. Zodra het dik begint te worden overgieten in dessertschaaltjes en af laten koelen (wel even afdekken met plasticfolie). Mocht het toch nog te vloeibaar zijn, dan moet je dus iets meer maïzena gebruiken.

  2. Dank u wel voor de heerlijke recepten.
    Het is een openbaring voor me dat er nog zoveel mogelijkheden zijn.

    Sinds 3 maanden moet ik ook glutenvrij en lactosevrij eten.
    Het is voor mij nog echt zoeken wat mag en niet mag.

    Voordien moest ik dagelijks medicatie innemen tegen de buikpijn en diarree.
    Vanaf de dag erna geen last meer ( wel als ik eens niet oplet met verdoken gluten of lactose )

    1. Graag gedaan. Dit is dan ook precies de reden waarom ik deze site ben begonnen, want dit is wat elke nieuwe coeliaak mee maakt en de vraag heeft: “wat kan ik dan nog wel eten?”
      Helaas hoort bij dit dieet ook de foutjes vanwege verborgen gluten (en kruisbesmetting) en/of lactose.
      Fijn dat u geen medicatie meer in hoeft te nemen. 😀

  3. hey,
    ik ben nu 12, en ik heb al heel lang glutenalergie/tarwealergie.
    het is 2 jaar geleden ontdenkt. ik heb er de laatste tijd veel moeite mee 🙁 .
    hebben jullie nog tips zo dat ik weer blijer wordt. ik denk er namelijk over om weer gluten te gaan eten 😕 .
    ik hoop dat er snel tips binnen komen.
    xxx anna

    1. Hey Anna,

      De vraag is natuurlijk waar jij blij van wordt. Dus wat je graag glutenvrij zou willen eten?
      Als ik jou was zou ik zeker nooit meer gluten gaan eten, want je zit er toch niet op te wachten dat je constant ziek wordt/bent en daarom niet meer met leuke dingen kan doen met je familie/vrienden. Het is echt niet leuk als je constant buikpijn of moe bent.
      Verwijs je moeder of je vader (of wie dan ook in je omgeving) maar naar deze site en kijk of jullie samen leuke recepten zien staan om te maken.
      Heel veel sterkte toegewenst en geen gluten eten hoor.

      Groetjes, Renske

  4. Goedendag,

    Voor de website hebben wij nu ook een nieuw assortiment glutenvrije producten. Wij willen graag een betrouwbare, maar ook een uitgebreid assortiment aan glutenvrije producten gaan voeren tegen scherpe prijzen.

    Wie kan ons aangeven met welke producten en merken wij ons assortiment kunnen uitbreiden?

    Hoor graag van u,

    Als dank willen wij u alvast een couponcode geven. Deze couponcode ‘februari2014’ geeft u recht op 10% korting op ons gehele glutenvrije assortiment.

  5. Als de maag/darm specialist geen gluten intolerantie in bloed en ontlasting kan vinden en je al jaren diarree hebt en al een jaar diarreeremmers gebruikt moet je toch iets van een een gluten intolerantie hebben?
    Ik kocht het boek Broodbuik, las over tarwe/gluten intolerantie en dacht dat moet het zijn.
    Wat denkt u er van?

    1. Ik denk dat je beter een afspraak met je huisarts kan maken en het met hem/haar verder verder bespreken. Ik raad je in ieder geval wel aan om gewoon gluten te blijven eten, anders heeft een onderzoek totaal geen zin. Succes met alles.

  6. Hartelijk dank voor het opzetten van deze site!
    Het is een geweldige goudmijn voor de glutenvrije keuken.
    Ik heb iemand in de familie die niet over gluten kan en dankzij deze site, kan ik toch overheerlijke recepten klaarmaken waar IEDEREEN van kan smullen.

    Nogmaals bedankt,

  7. ik heb zware gluten intolerantie en is een paar jaar geleden ontdekt. ik kreeg het glutenvrije brood niet door mijn keel en het was te duur voor mij! ik ben mais brood gaan proberen (wat gewoon te koop is bij de betere supermarkten en bij het gewone brood ligt) maar ik reageer daar heel goed op! het blijkt glutenvrij te zijn!! misschien een idee?? verder laat ik zoveel mogelijk suikers en vetten staan. maar zoetstoffen zijn ook uit den boze! voor al die margarine en bakboters gebruik ik olijf olie. melk produkten zijn ook niet weg gelegd voor mij maar karnemelk gaat wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.