Gastenboek

Welkom op het gastenboek van het Glutenvrij Kookhoekje.

Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten.
‘Het oorspronkelijke gastenboek is inmiddels verwijderd. De berichten die er al stonden zijn allemaal overgezet.
De data komen om die reden dan ook niet overeen met de werkelijke datum’.

125 thoughts on “Gastenboek

  1. Wat een fijne site! Ik heb net te horen gekregen dat ik glutenvrij en lactosevrij moet gaan eten, dus moest ik op zoek naar goede recepten. Een vriendin maakte me attent op je site en ik heb er al zitten rondneuzen en weet zeker dat ik hier lekkere recepten vandaan ga halen. Fijn ook dat we vragen kunnen stellen, dat is een extra service die lang niet elke site biedt. Ik ga lekker verder rondsnuffelen.
    Hartelijke groet, Anna

    1. Hallo Anna,

      Dank je en graag gedaan. Sterkte met het dieet. In het begin is het altijd moeilijk, maar na een tijdje weet je niet beter meer.

      Groetjes,
      Renske

  2. Hallo..

    Nou ik heb al inmiddels het een en ander gemaakt,en de mannen waren er ook “lekker”tevereden mee.
    Heb onde tussen mijn buurvrouw kennis laten maken met je site,en die was ook erg blij hier mee.

    Ik heb het denk ik al eens eerder gevraagd,ben mijn notietie kwijt maar voor zelf rijzend bakmeel kon je gewoon glutenvrijmeel met bakpoeder gebruiken,nu weet ik niet meer hoeveel bakpoeder er in moet en op hoeveel meel dat is

    Ga binne kort weer aan de bak wil wat lekkere koekjes en taartjes gaan maken….

    Groetjes pamela

    1. Ik zou op 250 gram bloem ½ eetlepel bakpoeder doen. Mocht dat te weinig rijzen, dan zou je 1 eetlepel bakpoeder kunnen gebruiken.

      Gr. Renske

  3. Hallo

    Ik wil even zeggen dat u hiermee heel veel mensen helpt, die vooral net te horen hebben gekregen ze hun eet gewoonte moeten opgooien.
    Het ziet er heerlijk uit, veel variatie, mogelijkheden en zelfs voor mensen die wel alles kunnen eten die zullen het niet eens merken.

    Dankje wel voor de heerlijke recepten en tips.

    groetjes Angelique

  4. Hallo..

    Wat een leuke site,ik kwam hier per toeval terwijl ik aan het googelen was.
    Sinds een maand heb ik gehoord dat ik voorzichtig moet zijn met gluten..dus dit is een warm welkom voor mij
    Wat een leuke en lekkere recepten staan hiet zeg, en mijn mannen kunnen hier ook lekker van mee smullen.

    Geef je nog wel door wat er gemaakt is en wat ze en ik ook er van vonden.
    maar ik denk dat dat wel goed zit

    groetjes en tot later pam 😀

  5. Ik zag dit recept niet en omdat mijn kinderen 14 en 19 af en toe van een slagroom taart willen genieten heb ik met de kerst deze taart gemaakt het was een succes en mag het vaker maken bij deze kan je vele variatie in brengen. en is makkelijk te maken.

    Hier heb ik een heerlijke advocaat taart iets lekkers voor feestmoment. gluten melk en soja vrij

    Biscuitbodem

    4 eieren
    100 gr basterd suiker
    75 gr glutenvrij bloem gezeefd
    25 gr maïzena
    vanillesuiker

    zes blaadjes gelatine
    200 ml advocaat
    een pakje rijstslagroom

    Een half kopje water suiker

    Oven voor verwarmen
    Eieren suiker vanillesuiker 15 minuten luchtig kloppen met de mixer tot de eieren dik en luchtig is geworden bloem en de maïzena voorzichtig door roeren niet kloppen met de mixer.
    In een in gevette springvorm van 24 cm doen 40 a 50 minuten bakken op 165 graden
    Biscuideeg af laten koelen de taart horizon door midden snijden besprenkelen met suikerwater zodat het deeg niet droog aan voelt.
    slagroom en advocaat in een kom doen, gelatine weken in koud water om op te lossen klein beetje water in een kopje aan de kook brengen gelatine oplossen en bij de slagroom advocaat doen. Luchtig kloppen een deel over de taart doen dan de andere helft er boven op leggen ook besprenkelen met suiker water en de laatste slagroom er boven op twee laten staan in de koelkast
    en je hebt een heerlijke taart.

    Tip laat de advocaat weg pak twee pakjes slagroom doe cacao poeder er bij en suiker en gebruik i.p.v. zes blaadjes gelatine 8 blaadjes. of doe er vruchtjes in
    Bij de suikerwater voeg ik vaak nog smaakjes toe zoals vanille amandel smaak enz.

    glutenvrijmarkt.com hier bestel ik de slagroom in de winkel is het ook wel te koop ander merk is veel dunner en je kan het niet zo luchtig kloppen deze komt in de richting van echte slagroom

    Eet smakelijk

    Groetjes Ria

  6. Geweldige site,
    ik ben een kookboekje aan het maken voor een vriendin die sindskort een gluten,melk, soja, suiker vrij dieet moet volgen
    en we vinden geen echte kook boeken hiervoor!
    Jou gerechtjes helpen ons heel goed op weg!

  7. Dit bericht is overgenomen uit het oude gastenboek:

    Truus Kassenberg Datum: 16:03 29-09-2012

    De site ziet er goed uit, leuk ook glutenvrij!!
    Zie ik helaas bij het eerste recept dat ik zocht, goulashsoep, dat er BLOEM in moet.
    Ik verwacht dan dat er tenminste bij staat glutenvrij!

    Vr, groet,
    Truus Kassenberg.

    1. Door Renske overgenomen uit het gastenboek van blogspot

      Hallo Truus,

      Ik heb er juist voor gekozen omdat niet te doen. De reden hiervoor is dat mijn site ‘Het Glutenvrije Kookhoekje’ heet en dat op mijn homepage én op mijn blog duidelijk staat aangegeven dat al mijn recepten glutenvrij zijn. Een andere reden is dat als ik aan geef dat ik van een speciaal merk glutenvrij meel gebruikt hebt, men denkt dat mijn recepten alleen met dat speciale merk te maken is. Ik laat dat vrij, want de een vindt dat lekker en de andere weer een ander merk. Al mijn recepten zijn gegarandeerd glutenvrij, anders kan ik ze zelf niet eten. Staat er zelfrijzend bakmeel of bloem, dat is dat 100% glutenvrij en ook nog tarwezetmeelvrij.

      Met vriendelijke groet,

  8. Door Renske overgenomen uit het gastenboek van blogspot

    Klakkie10 juli 2012 19:25

    Ik kwam bij toeval deze site tegen want zocht naar een recept voor
    glutenvrij boterkoek maar er zijn meer recepten die mij wel aanspreken.
    Heb de site opgeslagen en alvast bedankt Klakkie

  9. Door Renske overgenomen uit het gastenboek van blogspot

    Hallo Renske,

    Wat ben jij een kookwonder, verbaas me er iedere keer weer over, heerlijk om af en toen eens rond te snuffelen, en wat uit te proberen.
    Top site.
    Groetjes Gerda

  10. Door Renske overgenomen van het oude gastenboek en hier geplaatst

    Naam: Darlene Datum: 15:42 07-06-2012
    Hai wat een geweldige website, ontzettend bedankt
    Ik ben benieuwd hoe jij je gehaktballetjes kruid. En ook waarvoor je de zevenkruiden-mengsel in gebruikt.
    Zie uit naar je reactie, groeten Darlene

    1. Dank je Darlene. Het oude gastenboek is eigenlijk gesloten. Daarom heb ik je bericht naar dit gastenboek gekopieerd.

      Ik kruid gehaktballetjes in het algemeen met zout, peper en paprikapoeder. Soms doe ik er ook een schep sambal in, maar het ligt er ook aan welk recept ik gebruik en wat voor kruiden nodig zijn.

        1. Het is goed dat je dat vraagt, want ik wist het niet meer. Dus heb ik even zitten zoeken waarom ik dit kruidenmengsel heb gemaakt en dat hoorde bij een recept wat ik nog niet gemaakt heb. Dat ga ik dus binnenkort maar eens doen. 😉 Je zult dus nog even geduld moeten hebben.

          1. Door Renske overgenomen uit het gastenboek van blogspot

            Oooh spannend, ik hou je in de gaten! Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.