Welkom op het gastenboek van het Glutenvrij Kookhoekje.
Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten.
‘Het oorspronkelijke gastenboek is inmiddels verwijderd. De berichten die er al stonden zijn allemaal overgezet.
De data komen om die reden dan ook niet overeen met de werkelijke datum’.
Dag Renske, ik ben aan het googlen omdat onze dochter ongeveer voor een derde van de voedingsstoffen allergisch blijkt te zijn; gluten, haver, voor kippenei, citroen, lijnzaad etc etc. Voor zuivel niet! Ik ben me nu aan het verdiepen in wat ze wel en niet kan eten maar dat is een heel gepuzzel…….en daarbij is zij met haar 15 jaar een hele overtuigde vegetariër!
Mij vraag is aan jou waar ik ei bijvoorbeeld door kan vervangen in verschillende recepten ( poffertjes , brood, koekjes…etc)
Alvast dank voor het meedenken!
Groet Marianne
Hoi Marianne,
Ik heb je via de mail een berichtje terug gestuurd.
Ik zie bij je recepten ook asperges staan en bloemkool en ui….? Mijn dochter moet gluten en lactose vrij eten maar mag dit allemaal niet hebben? Zij eet volgens FODMAP?
Dag Bettina,
Gelukkig heb ik ook andere recepten (zonder asperges en bloemkool/broccoli) op mijn site staan die wel voldoen aan het fodmap dieet. Ui kan je natuurlijk ook weg laten uit het recept, behalve dan bij uiensoep. 😉
Beste,
graag wou ik weten of een Instant Pot Duo 7 in 1 d.m.v. Inductie verwarmt of niet?
Dank
marleen
Hallo Marleen,
Dat is een goede vraag. Het is geen inductie koken, maar elektrisch koken onder druk.
Op deze pagina heb je een mooi overzicht hoe een instant pot (klik) werkt.
Gr., Renske
Hoi Renske,
Wij hebben vrienden uitgenodigd die glutenvrij en lactosevrij moeten eten. Nu wou ik even informeren of zij de Italiaanse champignonroomsaus mogen eten .
Alvast dank
Hallo Raets,
Ja, dat kan. Dit recept is glutenvrij en lactosevrij en geschikt voor iemand die glutenvrij en lactosevrij moet eten.
Gr. Renske
Hallo renske,
Wat een prettige site heb jij gemaakt voor mensen met een glutenintolerantie. Ik heb zelf al enkele jaren coeliakie en ben nu op zoek naar recepten die tevens vegetarisch zijn en ook lekker en maakbaar. Dat ziet er in jou ” kookboek” goed uit. Ik ga gauw aan de slag.
Margreet
Dank je Margreet.
Hoi Renske,
Ik wil je even laten weten dat ik dit een hele leuke en bovendien informatieve site is!! Ik ben een beetje aan het experimenteren met gluten-vrij zeg maar. Ik heb dikwijls klachten na het eten van brood, dan krijg ik last van gasvorming…..Ik was op zoek naar vervanging voor brood en kwam zo op deze site terecht. Bovendien wil ik ook vegetarisch gaan eten.
Dank je wel voor deze mooie site en ga vooral zo door!
hartelijke groetjes, Mieke
Dank je Mieke. Fijn om te horen. Ik ga zeker door. 😉
Hallo Renske, wat een prachtige site, ik word hier helemaal blij van. Zelf ben ik ook een kook gek. Ik heb meer kookboeken dan leesboeken. Maar de informatie die hier staat is te gek. Vooral de blz. Over tips en weetjes. Hartelijk dank hier voor ik ga hem opslaan als mijn favoriete site. Groetjes Erica.
Dank je Erica, altijd leuk omdat te horen. 😀
Zelf geen glutenintolerantie maar binnenkort wel een kennis die en dergelijke allergie heeft en komt eten. Na zoeken deze site gevonden, informatief en bovenal smakelijke gerechten die ik graag zonder uitzondering mijn gasten presenteer.
Dank je, fijn omdat te horen. Succes met het maken van de recepten.
Leuke website Renske en gefeliciteerd met je jubileum! Ik kom regelmatig langs om te kijken voor inspiratie voor mijn blog http://www.dasanderekoek.wordpress.com waarin ook glutenvrije recepten voor gebak en brood met uitleg over bijzondere meelsoorten en hoe je daar goed mee kunt bakken. Iedereen met interesse hierin is natuurlijk welkom!
Dank je. Ik had jouw site ook al gevonden. Leuke site ook met interessante recepten.
Hallo
Sinds twee weken weet ik dat ik al jaren lactose-en glutenintolerant ben.
Na een aangepast dieet is mijn opgeblazen buik al veel verbeterd.
Maar wat een opluchting uw site te ontdekken. Ik kook heel graag en ben daarom blij met je recepten.
Een vraagje, mijn nicht met hetzelfde probleem bakt speltbrood. Is spelt dan glutenvrij?
Marc
Hallo Marc,
Ondanks wat sommige zeggen, spelt is niet glutenvrij en daarom ook niet geschikt voor mensen die coeliakie hebben.
Ook mensen met een tarweallergie reageren ook niet altijd goed op spelt.
Wat is spelt?
Spelt is een oertarwe. Voor verdere uitleg verwijs ik je naar deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spelt