Garnalencurry

Dit is een garnalencurry uit Goa. Het is een niet al te scherp gerecht. Dit is een makkelijk recept om te maken en het is ook nog eens snel gemaakt. De garnalen smaken trouwens heerlijk. Je kunt ze natuurlijk zo uit de hand eten, maar je kunt het ook serveren met geroerbakte of gekookte rijst en groenten.
Ik heb grote garnalen uit de vriezer gebruikt. Het was een grote zak van 1 kilo en er was maar 1 garnaal waar nog een darmkanaal in zat. Omdat de garnaal al opengesneden was kon je de darmkanaal zo verwijderen. Het ontdooien van de garnalen doe ik in koud water. Het mooie van dit systeem is dat de garnalen langzaam ontdooien en toch fris blijven.
voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram rauwe middelgrote garnalen, darmkanaal verwijderd, schoongespoeld en drooggedept
1 grote ui, fijngesnipperd
1-2 knoflookteentjes, in dunne reepjes gesneden
400 ml kokosmelk uit blik, goed doorgeroerd
1 theelepeltje cayennepeper
1 eetlepel paprikapoeder
¼ theelepeltje gemalen kurkuma
2 eetlepels gemalen koriander
1 theelepeltje gemalen komijn
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
100 ml water
½ theelepeltje bruine of zwarte mosterdzaad
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, schaal of kom

Bereiding:
Meng cayennepeper, paprikapoeder, kurkuma, koriander, komijn, citroensap, zout naar smaak en water in een kom tot een gladde pasta en houd dit even apart.
Verhit wat olie in de hapjespan tot zeer heet en doe de mosterdzaadjes erin.
Voeg zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen de ui en knoflook erbij en fruit deze al roerend goudbruin.
Roer de specerijenpasta erdoor en breng alles aan het pruttelen.
Laat het voor 10 minuten afgedekt op laag vuur zachtjes sudderen.
Voeg de kokosmelk en de garnalen er bij en breng alles op halfhoog vuur aan de kook.
Wanner de saus borrelt draai dan direct het vuur laag en laat alles in de open pan pruttelen tot de garnalen net ondoorzichtig zijn.
Serveer de garnalen heet met geroerbakte of gekookte rijst en groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.