Dit is de allereerste keer dat ik zelf garnalen gepeld had. Ik had in de viswinkel gevraagd hoe je het precies moest doen en dat werd netjes voorgedaan. Het leek me een beetje eng, maar na de eerste twee garnalen leek het alsof ik niet anders had gedaan. Fluitje van een cent.
Maar waarom zelf pellen als je ze gepeld in de winkel kunt kopen? Nou, heel simpel. Ik vond de gepelde garnalen er niet zo mooi bij liggen, daarom had ik nu gekozen voor ongepelde garnalen. De garnalen waren daardoor echt vers. Ik was er natuurlijk best wel lang mee bezig, maar de volgende keer gaat het vast sneller.
Dit is een heerlijk recept. Het deeg was knapperig en de combinatie van honing en sesamzaad smaakte goed. Dit is een iets bewerkelijk recept, maar als het klaar is heb je overheerlijke garnalen. Serveer ze als bijgerecht bij een Aziatisch maaltijd of eet ze als snack.
voor 4 personen
Ingrediënten:
450 gram garnalen, gepeld en de darmkanalen verwijderd
60 gram maïsmeel
90 gram glutenvrije bloem
1 theelepeltje wijnsteenbakpoeder
½ theelepeltje zout
2 eieren, losgeklopt
olie om in te frituren
3 eetlepels honing
125 ml heet water
handjevol sesamzaad
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd beslag: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: wok, zeef, schaal, scherp mes, handmixer
Bereiding:
Pel de garnalen (deze stap kan je overslaan als je gepelde garnalen gekocht hebt).
Snijd met een scherp mes over de rug van de garnalen en verwijderd de zwarte darmkanaaltjes.
Bestrooi de garnalen met een beetje maïsmeel.
Pak een schaal en zeef hierin de bloem, bakpoeder, het maïsmeel en het zout.
Voeg de losgeklopte eieren erbij en meng het door het meel.
Voeg dan beetje bij beetje wat koud water bij het beslag totdat het een mooi beslag is geworden zonder klonten.
Laat het beslag 15 minuten rusten.
Kook 125 ml water en los hierin de honing op en zet het even apart.
Doe de garnalen in het beslag en zorg dat de garnalen goed bedekt zijn met het beslag.
Verhit de olie in een wok en frituur hierin de garnalen totdat ze goudbruin zijn.
Schep de garnalen uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Giet de olie in een schaal (kijk uit, want de olie is goed heet).
Doe 2 eetlepels olie in de wok, draai het vuur laag en roer voorzichtig de opgeloste honing erdoor.
Kijk uit wat het gaat in het begin goed spetteren.
Leg de garnalen terug in de wok en roer ze goed door het honingmengsel.
Schep de garnalen op een schaal en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Zorg dat de sesamzaad goed verdeeld wordt.
Serveer de garnalen als bij gerecht bij een Aziatisch maaltijd of eet ze als snack.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl