Garnalen in roomsaus heet in het Indiaas Creamy Sauce Ke Saath Jhinga. Het is een overheerlijk recept met een pittig sausje erbij. Het smaakt heerlijk met rijst en groenten.
Ik heb grote garnalen uit de vriezer gebruikt. Het was een grote zak van 1 kilo en er was maar 1 garnaal waar nog een darmkanaal in zat. Omdat de garnaal al opengesneden was kon je de darmkanaal zo verwijderen. Het ontdooien van de garnalen doe ik in koud water. Het mooie van dit systeem is dat de garnalen langzaam ontdooien en toch fris blijven.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram rauwe middelgrote garnalen, darmkanaal verwijderd, schoongespoeld en afgedept
1 rode ui, fijngesnipperd
1-2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 theelepeltje komijnzaad
¼ theelepeltje gemalen kurkuma (geelwortel)
1 theelepeltje gemalen koriander
¼ theelepeltje cayennepeper
½ theelepeltje zout
Ingrediënten saus:
200 ml kokoscrème of gewone room
e eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel tomatenpuree
½ theelepeltje zout
½ theelepeltje suiker
½ theelepeltje gealen komijn
1 theelepeltje garam masala
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaaltje, huishoudfolie
Bereiding saus:
Voeg alle ingrediënten in een schaaltje en klop het tot een glad sausje.
Zet het schaaltje afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.
Bereiding garnalen:
Verhit de olie in de koekenpan en voeg het komijnzaad toe en roerbak dit ongeveer 10 seconden.
Doe de ui en knoflook erbij en fruit al roerend de ui lichtbruin.
Voeg de garnalen, de kurkuma, koriander, cayennepeper en het zout toe en roerbak alles tot de garnalen ondoorzichtig zijn.
Giet de saus erbij en laat deze al roerend heet worden.
Dien onmiddellijk op met gekookte rijst of noedels en geroerbakte of gekookte groenten.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl