Dit is een Thais marinade recept. Ik heb dit gebruikt bij het kippenvlees met koriander en peperkorrels recept (klik). Het leek me wel handig om dit ook apart op mijn site te vermelden. Dit is een licht pittige marinade. Tip voor de honing: smeer je eetlepel eerst wat in met wat olie. De honing glijdt dan heel snel van je lepel af.
voor 4 personen of 3-4 kip(borst)filet of bouten
Ingrediënten marinade:
1 eetlepel korianderzaad, geplet
2 eetlepels honing
1 theelepel zwarte peperkorrels, geplet
2-3 knoflookteentjes, uitgeperst
2 theelepels kurkuma
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: vijzel, schaaltje
Bereiding:
Doe de koriander en peperkorrels in een vijzel en plet ze.
Schep dit over in een schaaltje en voeg hier de honing, sojasaus en vissaus toe.
Vermeng alles goed en voeg dan de kurkuma en de knoflook erbij.
Meng alles goed door elkaar en marineer het vlees hiermee .
Bron: aangepast recept
Ziet er prima uit alleen foto vind ik iets minder (randen).
Ja, dat snap ik. Het is aangepast. 😉