Gado gado

Zondag en vandaag eten wij Gado Gado. De meeste kennen dit recept wel van de Chinees. Het is een vegetarisch recept. Het is een iets bewerkelijk recept om te maken, maar als het klaar is dan heb je een zeer smakelijk maaltijd op tafel. Het recept is lactosevrij en als je het ei weg laat ook nog eivrij.

voor 4 personen

Ingrediënten groenten:
½ krop Chinese kool, in smalle reepjes gesneden
100 gram gebroken sperziebonen
100 gram taugé
½ bloemkool, in kleine roosjes gesneden
4 worteltjes, in schuine dunne plakjes gesneden
4 eieren, hard gekookt
½ blok tahoe, in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water
50 ml kokosmelk
1 tomaat
kroepoek (bijvoorbeeld van de Javaanse of Bali kroepoek van Conimex)
suiker
zout
azijn
olie

Ingrediënten saus:
½ pot pindakaas
1 fijngesneden ui
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel sambal oelek
2 theelepels suiker
1 eetlepel ketjap
1 theelepel kentjoer
2 eetlepels water
2 eetlepels olie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: kookpan, koekenpan en een hapjespan

Bereiding groenten en de tahoeblokjes:
Bak de tahoeblokjes in de hete olie bruin, laat ze uitlekken op keukenpapier zodra ze bruin zijn.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte in vieren.
Snijd de groenten en kook ze met een snufje zout gaar, laat ze uitlekken.
Doe de groenten (behalve de tomaat en de taugé) samen met de tahoeblokjes terug in de pan en voeg de kokosmelk toe.
Voeg als laatste de maïzena en 1 eetlepel water toe.
Meng alles goed door elkaar en strooi de tomaat en de taugé er overheen en zet het vuur uit en dek het af met een deksel.

Bereiding saus:
Bak de uien, knoflook, sambal in de olie gaar.
Roer de pindakaas hierdoor samen met de suiker en zout naar smaak.
Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water.
Maak de saus niet te dik.

Serveren:
Schep wat van het groentemengsel op het bord, samen met wat rijst.
Giet er wat pindasaus overheen en leg er wat reepjes of plakjes komkommer en kroepoek bij.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gado gado

Laat een antwoord achter aan Karien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.