Fricassee van pastinaak, winterwortel en feta

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit is een vegetarisch recept. Geen moeilijk recept om te maken. Helaas niet lactosevrij. Dat komt door de feta. Het is een heerlijk recept. Lekker bij gekookte aardappelen of gebakken aardappelen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 pastinaken, in dikke reepjes gesneden
4 winterwortels, in dikke reepjes gesneden
1 ui, in plakjes gesneden
handjevol pijnboompitjes
40 gram boter
40 gram bloem*
1 soeplepel kookvocht
40 ml kokosmelk of gewone melk
150 gram feta, gekruimeld in grove stukken
1 theelepel gedroogde dragon
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan, steelpannetje

Bereiding:
Snijd de pastinaak en winterwortels in patatreepjes.
Snijd de ui in plakjes en haal ze los.
Doe alles in een grote kookpan en kook de groenten beetgaar.
Haal tijdens het koken 1 soeplepel vocht apart voor de saus.
Maak tegen het einde van het koken alvast de saus.
Doe de boter in het steelpannetje en smelt het.
Voeg de bloem toe en blijf roeren, totdat het goed opgenomen is door de boter.
Voeg dan de groentevocht toe en blijf roeren.
Voeg dan beetje bij beetje de kokosmelk of melk toe en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Laat het voor nog eens 1-2 minuten op een laag vuur pruttelen.
Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de dragon, de peper en het zout toe.
Giet de groenten af en giet de saus er overheen.
Strooi als laatste de pijnboompitjes erover.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.