Dit is een licht pittig dressing en dat komt mede door de mosterd, ui en de cayennepeper. De hoeveelheid dressing is precies genoeg voor een salade van 4 tot 6 personen. Heb je geen brandewijn in huis, dan kan je ook droge witte wijn gebruiken. De dressing is in 5 minuten gemaakt. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor 1 portie salade
Ingrediënten:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olie
2 eetlepels brandewijn
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepeltje mosterd
2 eetlepels citroensap
1 sjalotje, fijngehakt
versgemalen witte peper
vleugje cayennepeper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje
Bereiding:
Roer de tomatenketchup, mayonaise, mosterd en de brandewijn tot een glad papje.
Meng de citroensap, de fijngehakte sjalotje en de olie door het papje.
Maak de dressing af met zout, versgemalen zwarte peper en een vleugje cayennepeper.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl