French dressing

Dit is een licht pittig dressing en dat komt mede door de mosterd, ui en de cayennepeper. De hoeveelheid dressing is precies genoeg voor een salade van 4 tot 6 personen. Heb je geen brandewijn in huis, dan kan je ook droge witte wijn gebruiken. De dressing is in 5 minuten gemaakt. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
french dressing

voor 1 portie salade

Ingrediënten:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olie
2 eetlepels brandewijn
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepeltje mosterd
2 eetlepels citroensap
1 sjalotje, fijngehakt
versgemalen witte peper
vleugje cayennepeper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje

Bereiding:
Roer de tomatenketchup, mayonaise, mosterd en de brandewijn tot een glad papje.
Meng de citroensap, de fijngehakte sjalotje en de olie door het papje.
Maak de dressing af met zout, versgemalen zwarte peper en een vleugje cayennepeper.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.