Franse uiensoep

Dit is een overheerlijke uiensoep. Het ruikt lekker en het smaakt lekker. Als je de kaas weg laat, dan is de soep ook nog veganistisch.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 grote uien
1 liter groentebouillon
1 eetlepel wijnazijn
200 ml droge witte wijn
30 gram boter
mespuntje suiker
1 laurierblad
2 kruidnagels
mespuntje rozemarijn
geraspte kaas
zout en peper

Bereiding:
Snijd 4 grote uien in schijven en fruit deze in een grote pan, op een matig vuur, in 30 gram boter samen met een mespuntje suiker, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, een mespuntje rozemarijn, zout en peper in 5 minuten goudbruin.

Giet er 1 liter bouillon en 1 eetlepel wijnazijn bij.
Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, 15 minuten heel zachtjes koken.
Voeg 2oo ml droge witte wijn toe en laat alles in nog 15 minuten zachtjes gaar koken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in ovenvaste kommen, maar doe ze niet te vol.
Leg op de soep enkele sneetjes licht geroosterd stokbrood.
Verdeel er 100 gram geraspte belegen Goudse kaas over.
Zet de soepkommen in een voorverwarmde oven van 250 graden of onder een hete grill en laat de kaas goudbruin kleuren (gratineren).
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.