Een pastasaus met zogenaamde Franse kruiden. Daarom heb ik dit ook Franse pastasaus genoemd.
Het is een iets zoetige, maar zeker een heerlijk gekruide pastasaus. De saus smaakt dan ook goed met pasta. Bon appétit!
Als je de Parmezaanse kaas weg laat, is dit gerecht ook veganistisch.
voor 4 personen
Ingrediënten:
6 kleine cherrytomaatjes, gehalveerd
3 grote champignons, in plakjes gesneden
3 bosuitjes, in schuine en grote stukjes gesneden
3 rode uien, in ringen gesneden
2 baby Romaine sla, gehalveerd
handje vol zwarte of groene olijven, in vieren gesneden
500 ml tomatensap
50 ml water
½ halve theelepeltje gekneusde rozemarijn
1 theelepeltje gedroogde tijm
1 theelepeltje bonenkruid
1 theelepeltje marjoleinkruid
1 theelepeltje paprikapoeder
1 knoflookteentje, uitgeperst
versgemalen zwarte peper
½ eetlepel suiker
kopje rode wijn
zout naar smaak
olijfolie
1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water, om de saus in te dikken
geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 10-13 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Verder nog nodig: braad- of hapjespan
Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en roerbak hierin de rode uiringen.
Voeg dan de champignons erbij en de cherrytomaatjes en roer alles even goed door elkaar.
Zet het vuur laag en laat dit voor ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan de tomatensaus en de 50 ml water er bij.
Doe dan alle kruiden er door en roer alles goed door elkaar.
Laat dit voor ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan de olijven en de gehalveerde baby Romaine sla erbij en zet het vuur op het zacht en leg de deksel op de pan en laat dit voor 20-30 minuten pruttelen.
Roer af en toe alles even door elkaar.
Kook ondertussen de pasta.
Maak 10 minuten voordat de saus klaar is een papje van de maïzena en het water.
Voeg 5 minuten voordat de saus klaar het papje maïzena er door en roer alles goed door elkaar.
Proef de saus en voeg er eventueel nog wat zout en peper toe.
Gebruik je Parmezaanse kaas, vergeet dan niet dat dit ook iets zoutig smaakt.
Giet de saus in een schaal of over de pasta heen en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl