Frans-Portugese pastasaus

Frans-Portugese pastasaus is een eigen fantasierecept. We gingen pasta eten en daar hoort natuurlijk saus bij.
Ik heb gewoon wat uit de kruidenkast gepakt en wat in de pan gegooid. Toen we het aten bleek het eigenlijk best wel goed te smaken.

Heb je hier een foto van gemaakt vroeg mijn man. Nee, want dit was gewoon een simpel gerecht wat ik zomaar bij elkaar had geflanst.
Omdat we het beiden lekker vond smaken had ik na het eten direct alle ingrediënten voor de volgende keer opgeschreven. Dan kon ik ook gelijk een foto kon maken.

Dat was dan nu. Opnieuw gemaakt, foto’s gemaakt en opnieuw gekeurd. Ja, het smaakt net zo lekker als de eerste keer, dus goed gekeurd voor de site.
Dit is een simpel recept met heerlijke smaken.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4 personen

Ingrediënten:
glutenvrije pasta: spaghetti of elleboogjes of wat voor soort dan ook en waar je maar net zin in hebt
1 krop broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 grote ui, grof gesnipperd
1 dikke prei, in halve ringen gesneden
8-10 champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
1-2 theelepel Provençaalse kruidenmix (klik)
1-2 theelepel Portugese piri-piri kruidenmix (klik)
1 theelepel gedroogde peterselie
1-2 theelepels mosterd zonder suiker
kneep tomatenketchup
belegen geraspte kaas (vanaf belegen tot extra belegen en oude kaas is lactosevrij)
lactosevrije roomkaas (ik heb lactosevrije roomkaas van het merk Züger gebruikt)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
eventueel weinig water
olie

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de pasta, hapjespan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Verhit de olie in de hapjespan en roerbak hierin de ui goudbruin.
Voeg de champignonsplakjes erbij en roerbak deze 5 minuten.
Voeg de broccoli en de prei erbij en roerbak dit 5 minuten.
Voeg alle kruiden erbij en roerbak dit net zolang tot de groenten zacht beginnen te worden.
Leg de deksel op de pan en zet het vuur wat lager, het moet blijven pruttelen.
Roer af en toe en laat het net zolang pruttelen tot de pasta klaar is.
Mocht er weinig vocht van de groenten los komen, voeg dan een klein beetje water toe.
Giet de pasta af en verdeel deze over de borden.
Strooi wat geraspte kaas op de pasta.
Schep wat pastasaus op de pasta en als laatste 1 eetlepels lactosevrije roomkaas.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Frans-Portugese pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.