Foe Yong Hai

Vandaag heb ik een vegetarische Foe Yong Hai gemaakt. Ik heb er wel extra saus bij gemaakt, want anders was het een droge maaltijd geworden. Ik heb het groentemengsel grotendeels in de omelet gedaan en een beetje er naast. Het is een makkelijk recept om te maken. De bamboespruiten waren gelukkig al in reepjes gesneden, dat scheelt weer met het voorwerk. Het meeste werk zit dan ook in het schoonmaken van de groenten en het snijden daarvan. Het maken van dit recept is snel gedaan. Ik heb dit recept vegetarisch gemaakt, maar je kan er natuurlijk ook kipblokjes of garnalen en/of kreeftjes in doen. Samen met de Foe Yong Hai saus smaakt dit recept erg lekker.

voor 2 personen

Ingrediënten:
4 eieren, 2 eieren per persoon.
6 grote champignons, in plakjes gesneden
1 grote prei, halve plakjes gesneden en alleen het witte gedeelte
3 eetlepels (diepvries) doperwten
½ blikje bamboespruiten, in reepjes gesneden
2 eetlepels maïzena + 1 eetlepel water
100 gram taugé
3 eetlepels olie
150 ml groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water, goed mengen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan

Bereiding:
Snijd de bamboespruiten, de prei en de champignons in dunne plakjes.
Doe wat olie in de koekenpan en roerbak de prei, champignons en de bamboespruiten en laat dit
voor ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur wat lager als het begint aan te branden.
Voeg de bouillon er bij en de sojasaus en breng het geheel aan de kook.
Bind het gerecht met de aangelengde maïzena en roer er de doperwten en de taugé doorheen.
Laat het voor nog eens 2 minuten zachtjes pruttelen en zet na de 2 minuten het vuur uit.
Bak ondertussen de omeletten.
Leg de omeletten op een bord en leg het groentemengsel er op.
Giet de Foe Yong Hai saus (klik) er overheen en serveer het met gekookte of gestoomde rijst.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Foe Yong Hai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.