Foe Yong Hai saus

Bij de Foe Yong Hai die ik vandaag gemaakt had, wilde ik iets meer saus hebben dan wat er in het recept stond. Daarom heb ik ook gelijk een gemaakt. Het is een makkelijk recept om te maken. Samen met de Foe Yong Hai smaakt de saus erg lekker.

voor 500 ml

Ingrediënten:
500 ml water
1 blokje groentebouillon
8 eetlepels tomatenketchup
2½ eetlepel witte basterdsuiker
2 eetlepels sojasaus
2 afgestreken eetlepels gemberpoeder
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel maïzena + 1 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: steelpannetje of sauspan

Bereiding:
Zet een pan met 500 ml water op het vuur samen met 1 bouillonblokje.
Zodra het bouillonblokje is opgenomen door het water voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de maïzena en het water.
Roer alles goed door elkaar.
Vermeng de maïzena met het water en voeg dat als laatste toe aan de saus.
Zet het vuur laag en laat de saus voor ongeveer 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.