Finse spinazie-pannenkoekjes

Finse spinazie-pannenkoekjes of zoals ze in het Fins heten: Pinaattiletut. Dit is een simpel recept om te maken. Het is geen snelle recept, omdat de spinazie eerst ontdooid moet worden. Maar zodra dat gebeurd is, heb je binnen 25 minuten een (lunch)maaltijd op tafel staan. Het zijn met de spinazie en de geraspte kaas hartige pannenkoeken. Ze smaken heerlijk.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
200 gram bloem
350 ml kokosmelk
2 eieren of 2 eetlepels eivervanger
1 theelepel nootmuskaat
versgemalen peper
zout naar smaak
mespuntje suiker
450 gram diepvriesspinazie, uitgelekt
75 boter, gesmolten

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, zeef

Bereiding:
Klop met een glad beslag met de bloem, kokosmelk, eieren, nootmuskaat, peper, zout en de suiker.
Laat de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien.
Schep de spinazie over in een zeef en druk al het vocht eruit.
Schep de spinazie door het beslag en roer op een theelepel na de gesmolten door het beslag.
Verhit een ruime koekenpan en laat hierin de achtergehouden boter heet worden.
Schep 3 hoopjes beslag in de koekenpan en strijk ze uit tot kleine rondjes.
De pannenkoekjes mogen elkaar niet raken.
Bak de pannenkoekjes op een matig hoog vuur tot de bovenkant droog is.
Keer ze en bak ze ook aan de andere kant.
Leg ze op een verwarmde schaal of bord.
Bak nu van de rest van het beslag ook kleine pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes met geraspte Parmezaanse of gewone belegen kaas.
Deze pannenkoekjes zijn lekker als lunchgerecht.
Bron: aangepast recept

Tip: Om de pannenkoeken warm te houden: zet een pan water op en leg er een bord op zodra het water kookt.
Zet wel het vuur zacht en doe een deksel op het bord.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Finse spinazie-pannenkoekjes

  1. Grappig, deze pannenkoekjes lijken heel erg op iets wat ik vaak maak (gewoon zelfbedacht), maar dan met gewone melk. De kinderen vinden het ook heerlijk. Wat voor meel gebruik jij? Ik meestal boekweit, gemengd met wat rijstemeel of maismeel…
    Met kokosmelk lijkt me ook lekker, ga ik eens proberen.

Laat een reactie achter op Karien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.