Fajitas tortilla’s met kalkoen uit de oven

Fajitas tortilla’s met kalkoen uit de oven is een simpel recept om te maken. De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten. Vervolgens zet je de bakplaat of bakplaten met groenten en vlees (of haloumi, zie tweede alinea) in de oven en na pakweg 20-25 minuten is het klaar.
De tortilla’s worden ook in de oven voorbereid, dus eigenlijk heb je alleen een bakplaat (in ons geval 2 bakplaten, zie tweede alinea) gebruikt om alles te maken. Simpel en makkelijk.

De smaak van dit gerecht is licht pittig of zoals mijn man het zei: “het gaat net”. Dus als je niet zo van pittig houd, gebruik dan minder fajita kruidenmix.
Wat ik ook wel leuk vond om te horen dat hij de wraps van Schar ook erg lekker vond smaken en dat voor een glutenvrij product.
Overigens had ik voor mijn man haloumi gebruikt. Ik had deze in reepjes gesneden en deze op een aparte bakplaat gemengd met de paprika, ui en de kruiden.

Wij gaan dit recept vaker maken, want zoveel snijwerk is het ook niet. Het mengen van alles ook niet. Dus is dit een ideaal recept om te maken als je weinig tijd hebt. Helemaal als je in je vriezer al voorgesneden paprikablokjes hebt liggen. Dan hoef je alleen nog maar de uien te snijden.
Op de foto zie je de versie met kalkoenvlees.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs als je het vlees weg laat.

voor 6 kleine tortilla’s of 4 grote tortilla’s

Ingrediënten:
500 gram kalkoen- of kipfilet, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 groene paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 grote ui of 2 kleine uien, in reepjes gesneden
1-2 eetlepels fajita kruidenmix (klik)
zout naar smaak
olie
6 glutenvrije kleine tortilla’s of 4 grote glutenvrije tortilla’s (ik heb de wraps van Schar gebruikt)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten en 5 minuten
Verder nog nodig: schaal, bakplaat
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Snijd de groenten en doe deze in een schaal.
Voeg de kruiden en olie toe en meng alles goed doorelkaar.
Giet wat olie op de bakplaat en leg de groenten op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten (in het midden).
Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven en schuif de groenten naar één kant.
Leg op de andere kant de tortilla’s (zie foto boven).
Zet de bakplaat terug in de oven voor 5 minuten.
Haal na 5 minuten de bakplaat uit de oven.
Pak een tortilla en schep wat van de groenten op de tortilla en rol hem op en leg hem op een bord.
Maak zo ook de andere tortilla’s.
Serveer de tortilla’s met limoenkwartjes en klein gesneden avocado en zure lactose crème.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.