Fajita kruidenmix is een kruidenmix wat veel in de Mexicaanse keuken en/of Caribische keuken wordt gebruikt. Dit kruidenmix is pittig van smaak.
Wil je het minder pittig hebben, gebruik dan 1 of een halve eetlepel chilipoeder en 1 theelepel cayennepeper.
Je kunt deze kruidenmix gebruiken in vlees- en visrecepten, maar ook in groentegerechten en in taco’s of tortilla’s.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor ongeveer 22 gram
Ingrediënten:
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepels gemalen komijn
1 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1½ eetlepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1½ theelepel cayennepeper
1½ theelepel gemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om te mengen, kruidenpotje met deksel, etiket
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in het kruidenpot en sluit deze af met de deksel en schut alles goed doorelkaar.
Plak er een etiket op en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl