Espressocake

Ik zet paar al reeds geplaatste recepten in mijn blog neer, omdat ik op het ogenblik weinig energie heb om te koken of te bakken. Dat komt volgende maand wel weer. Nu zijn even andere dingen belangrijk. Espressocake is een lekkere cake. Hij smaakt pittig en hij smaakt naar meer. De cake is niet extreem zoet. Het smaakt heerlijk bij een kop koffie.

voor 1 cake

Ingrediënten:
200 gram boter
250 ml afgekoelde espresso
250 gram wit glutenvrij meel
10 gram wijnsteenbakpoeder
150 gram pure chocolade
175 gram suiker
1 snufje zout
1 mespuntje kaneel
200 gram gemalen hazelnoten
4 eieren
bakpapier voor de bakvorm
poedersuiker om te bestuiven

Voorbereiding: 25-30 minuten
Bereiding: ongeveer 1 uur
Verder nog nodig: bakblik, bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden (heteluchtoven 180 graden)

Bereiding:
Verwarm de oven voor.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Laat de boter in een pan smelten en laat afkoelen (of doe net als ik het doe: gebruik vloeibare boter)
Bereid de espresso en laat afkoelen.
Zeef het meel en het bakpoeder in een kom.
Rasp de chocolade. Doe samen met de suiker, het zout, de kaneel en de noten bij het meel.
Klop de eieren los en roer deze met de vloeibare boter en de espresso door het beslag.
Vul de cakevorm met het dun vloeibare beslag.
Bak de cake circa 1 uur in het midden van de oven bij 200 graden (heteluchtoven 180 graden).
Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat de koek 5 minuten in de bakvorm afkoelen.
Stort de cake op een rooster en verwijder het bakpapier.
Bestrooi de cake met poedersuiker.
Bron: Glutenvrij genieten

Tip: Bedek de cake ook eens met chocoladeglazuur. Als u de cake in aluminiumfolie wikkelt, blijft deze meerdere dagen sappig.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.